Luis Hamilton are Anglia la picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

42.000 de spectatori au luat cu asalt circuitul de la Silverstone pentru a-l vedea la antrenamente pe liderul F1 Două victorii, în Canada şi SUA, de patru ori pe locul doi şi de alte două

42.000 de spectatori au luat cu asalt circuitul de la Silverstone pentru a-l vedea la antrenamente pe liderul F1

Două victorii, în Canada şi SUA, de patru ori pe locul doi şi de alte două ori pe poziţia a treia sunt rezultatele lui Hamilton din acest sezon. Ca urmare, el ocupă primul loc în clasamentul piloţilor cu 64 de puncte iar performanţa sa este într-adevăr surprinzătoare având în vedere faptul că britanicul este debutant în Formula 1.

Din acest motiv, cursa de astăzi de la Silverstone (15:00, în direct pe TVR 1) este foarte importantă pentru pilotul de culoare, care are şansa să obţină prima victorie în faţa propriilor suporteri. De altfel, prezenţa lui Hamilton în Anglia i-a isterizat pe britanici.

La antrenamentele libere de vineri, nu mai puţin de 42.000 de spectatori au luat cu asalt circuitul, ceea ce reprezintă un record pentru Silverstone. Mai mult, la cursa de astăzi sunt aşteptaţi 85.000 de iubitori ai acestui sport. "Cred că este fantastic să concurezi în faţa propriilor tăi suporteri. Atunci când eşti acasă, nu mai ai parte de intimitate, dar nu o să mă las intimidat de toată această atenţie. Vreau să câştig cursa şi să-i fac pe părinţii mei să fie mândri de mine", a comentat Hamilton.Pilotul de culoare este văzut ca un salvator al sportului din Albion, mai ales că la turneul de tenis de la Wimbledon jucătorii britanici nu au reuşit cine ştie ce performanţe. "A salvat sportul britanic în această vară. Dar a avut un impact şi asupra Formulei 1. Datorită lui, suntem pe prima pagină în majoritatea ziarelor importante", a spus şi Bernie Ecclestone, bossul Formulei 1, care a adăugat totuşi că popularitatea britanicului nu poate salva circuitul de la Silverstone, care va fi retras din circuitul competiţional după cursa de anul viitor, dacă nu se aduc îmbunătăţiri pistei.

În cursa de astăzi, Lewis Hamilton va pleca din pole-position, în timp ce în spatele său se va afla finlandezul Kimi Raikkonen, iar din linia a doua vor pleca Fernando Alonso şi Felipe Massa.

Scandalul din Formula 1 ia amploare

Altfel, în această săptămână, în Formula 1 a izbucnit un scandal de spionaj. Astfel, un angajat Ferrari a fost acuzat că a furnizat informaţii secrete echipei McLaren. Dar lucrurile au devenit mai complicate după ce oficialii Honda au recunoscut faptul că respectivul angajat de la Ferrari a trecut şi pe la ei, căutând de lucru. "La începutul acestui an, Nigel Stepney, fost la scuderia Ferrari, a solicitat o întâlnire cu Nick Fry, boss-ul de la Honda. Cei doi s-au întâlnit în luna iunie, dar Honda nu a primit informaţii secrete despre Ferrari. Mai mult, Fry i-a anunţat pe cei de la Ferrari despre această întâlnire", au spus cei de la Honda, într-un comunicat de presă. Dacă FIA îi găseşte vinovaţi pe cei de la McLaren şi Honda că au utilizat informaţii secrete de la Ferrari, atunci echipele vor fi penalizate cu pierderea de puncte, în timp ce piloţii vor scăpa cu faţa curată.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite