Lucian Bute e gata pentru un meci de 12 reprize

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai în vogă pugilist român al momentului îşi va pune în joc, în această seară, centurile de campion WBC International şi NABF la categoria supermijlocie. În gala de la Centre Bell din

Cel mai în vogă pugilist român al momentului îşi va pune în joc, în această seară, centurile de campion WBC International şi NABF la categoria supermijlocie. În gala de la Centre Bell din Montreal, Lucian Bute îl va înfrunta pe sud-africanul Andre Thysse, meciul fiind transmis de TVR 1, la ora 4.55.
Iniţial, Bute ar fi trebuit să încrucişeze mănuşile cu argentinianul Hector Javier Velasco, însă acesta şi-a fracturat mâna la un sparring, în urmă cu două săptămâni. În locul acestuia, în ring va urca Andre Thysse, un boxer experimentat, în palmaresul căruia figurează 19 victorii (11 prin KO) şi 5 înfrângeri. "Sud-africanul este un adversar mai dificil decât Velasco. Are reputaţia de a-şi intimida adversarii. Va fi o luptă grea", a declarat antrenorul lui Bute, Stephane Larouche.
Românul, căruia i se mai spune şi "Mister KO", deoarece a câştigat înainte de limită toate cele 15 meciuri disputate până acum la profesionişti, vizează un nou succes, care l-ar urca în mod cert în ierarhiile internaţionale, el fiind clasat acum pe locul 9 în clasamentele WBA şi WBC, şi pe 12 în IBF. "L-am studiat pe Thysse şi pot spune că este un bun încasator, foarte rezistent şi care nu rămâne niciodată dator. Nu a pierdut niciodată prin KO, deşi a avut adversari tari, ca danezul Mikkel Kessler sau germanii Markus Bayer şi Jurgen Brahmer. Pe ultimul chiar era să-l bată înainte de limită. Vineri e chiar ziua lui, face 36 de ani, şi i-am urat La mulţi ani la conferinţa de presă. În ring însă voi da în el şi cu stânga, şi cu dreapta", ne-a declarat Lucian.
Bute este pregătit pentru un meci de 12 reprize şi spune că, de data aceasta, nu contează dacă va câştiga prin KO sau nu: "În primul rând, îmi doresc să câştig. Vreau spectacol, pentru că în tribune vor fi peste opt mii de spectatori, printre care şi mulţi români care au plătit între 50 şi 250 de dolari ca să mă vadă. Dacă însă îl voi avea în mână, nu voi ezita să-l pun jos mai repede decât să aşteaptă", spune, cu optimism, Lucian Bute.

Alţi doi români în ring
În gala de la Centre Bell vor mai boxa încă doi pugilişti români de la Interbox. Este vorba despre Adrian "Rechinul" Diaconu şi Ion Ionuţ, al cărui nume de ring este Jo Jo Dan. Primul îl va întâlni pe americanul Max Heyman, în joc fiind pus titlurile vacante NABA şi Trans American. Meciul este programat pe durata a 12 reprize. Diaconu este neînvins la profesionişti, având 20 de victorii (13 prin KO), în timp ce Heyman are 21 de victorii (13 prin KO), 4 egaluri şi 7 înfrângeri. La semimijlocie, Jo Jo Dan îl va înfrunta pe mexicanul Ulises Jimenez, într-un meci de 6 reprize. Românul are 12 victorii (7 prin KO), iar adversarul său - 13 sucese şi 8 înfrângeri.

Următorul meci, pe 2 iunie
Managerii lui Bute îi pregătesc acestuia un adversar mult mai dificil pentru 2 iunie, când românul are programat următorul meci. Este vorba despre danezul Rudi Markussen, challenger la titlul mondial în versiunea WBO, care are 31 de victorii şi doar o înfrângere. Negocierile sunt în curs de desfăşurare, Interbox, clubul lui Lucian, fiind dispus să ofere 50.000 de dolari pentru ca meciul să aibă loc la Montreal.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite