Lucian Bute va boxa pe 150.000 $

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilistul român se va lupta, în cel mult trei luni, cu columbianul Alejandro Berrio, în meciul pentru titlul mondial al versiunii IBF, la categoria supermijlocie Învingător în disputa

Pugilistul român se va lupta, în cel mult trei luni, cu columbianul Alejandro Berrio, în meciul pentru titlul mondial al versiunii IBF, la categoria supermijlocie

Învingător în disputa cu australianul de origine cameruneză Sakio Bika, Lucian Bute a intrat în elita boxului mondial. O elită nu numai din punct de vedere sportiv, dar şi financiar. Bursa pe care ar putea să se bată "Frumuşelul" Bute cu columbianul Alejandro Berrio în meciul decisiv pentru titlul mondial al versiunii IBF, la categoria supermijlocie, s-ar apropia de 150.000 de dolari.

Obţinerea ei va depinde în mod direct de felul în care managerii de la Interbox, clubul la care este legitimat românul, vor negocia înaintea meciului cu columbianul Berrio.

Adversarul cu care gălăţeanul se va bate pentru centura IBF are 28 de ani şi a intrat în circuitul profesionist în 1997. El are un palmares destul de bun, câştigând 26 de dispute din cele 30 de meciuri susţinute în ultimii 10 ani. Ca şi Bute, Alejandro Berrio este un specialist al KO, cele 25 de dispute în care s-a impus înainte de limită spunând practic totul despre forţa sa. Columbianul a intrat în posesia centurii IBF la supermijlocie în această primăvară, când a trecut prin KO în repriza a treia de germanul Robert Stielglitz, într-o dispută ce a avut loc la Rostock, în Germania. Susţinut de 2.000 de români care l-au aclamat tot timpul meciului pe care l-a susţinut împotriva lui Sakio Bika, Bute este gata pentru lupta cu Berrio.

"A fost visul meu dintotdeauna să fiu cel mai bun la categoria mea. Iar acum mai am doar un pas de făcut", a spus pugilistul român după victoria repurtată sâmbătă dimineaţă, la Montreal, în faţa lui Bika.

Până atunci, Bute se va întoarce la mijlocul săptămânii în România, iar pe la jumătatea lunii iulie se va reîntoarce în Canada, unde se va pregăti pentru ceea ce ar putea fi meciul vieţii sale, cu columbianul Berrio.

20 de victorii are Bute în circuitul profesionist din tot atâtea meciuri disputate, 16 dintre ele venind prin KO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite