Lucian Bute si Viorel Simion sunt boxerii romani ai anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilismul romanesc si-a desemnat laureatii, miercuri seara, in cea de-a doua editie a Galei Boxului. Cei mai buni pugilisti ai anului au fost desemnati Lucian Bute, la profesionisti, si Viorel

Pugilismul romanesc si-a desemnat laureatii, miercuri seara, in cea de-a doua editie a Galei Boxului. Cei mai buni pugilisti ai anului au fost desemnati Lucian Bute, la profesionisti, si Viorel Simion, la amatori. Bute este neinvins la profesionisti, iar la anul ar putea lupta pentru titlul mondial. "Vreau sa aveti incredere in mine. Imi doresc foarte mult sa lupt pentru centura de campion mondial", a declarat pugilistul legitimat in Canada la clubul Interbox. Celalalt laureat, Viorel Simion, a fost singurul medaliat la Campionatele Mondiale din China, unde a obtinut medalia de bronz. Printre premiatii galei s-au mai numarat Mihaela Cijevschi, campioana mondiala la box feminin, campionul mondial si european de cadeti Flavius Bia, iar cei mai buni antrenori au fost alesi Titi Tudor si Adrian Lacatus. In 2005, Federatia Romana de Box se poate mandri cu patru medalii de aur, doua de argint si noua de bronz la Campionatele Mondiale si Europene. Premiile au constat in diplome si trofee sub forma de manusa de box, aurite, in valoare de aproximativ 200 de euro.
Doroftei vrea un meci cu panamezul Calist
Fostul campion mondial Leonard Doroftei a declarat ca si-ar dori un meci de retragere in compania panamezului Miguel Calist, cel pe care nu l-a putut intalni in octombrie 2003 atunci cand nu a reusit sa treaca de cantarul oficial. "Imi doresc sa ma intorc in sala de antrenamente, nu de alta, dar nu ma mai incap hainele, ca m-am ingrasat. Cred ca a venit timpul sa-mi fac un meci de retragere. Cel mai potrivit adversar al meu ar fi Calist. Nu vreau sa-l bat, vreau doar sa fac un meci cu el, pentru ca a ramas o necunoscuta acest meci", a precizat "Mosul", care a mai spus ca, dupa meciul de retragere, ar dori sa revina, ca antrenor, la lotul national.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite