Lucescu: "Sunt plin de draci"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Şahtior Doneţk este dezamăgit de elevii săi şi spune că formaţia ucraineană nu are valoare pentru Liga Campionilor Nervos, supărat, dezamăgit. Toate aceste stări de

Antrenorul lui Şahtior Doneţk este dezamăgit de elevii săi şi spune că formaţia ucraineană nu are valoare pentru Liga Campionilor

Nervos, supărat, dezamăgit. Toate aceste stări de spirit se regăseau ieri în glasul lui Mircea Lucescu. Totuşi, tehnicianul român a acceptat să vorbească despre modul în care echipa sa, Şahtior Doneţk, a ajuns din favorită la calificarea în "optimile" Ligii Campionilor în afara Europei. Il Luce a recunoscut că jucătorii săi n-au mentalitate de profesionişti, dar şi-a luat asupra sa şi o parte din vină.

Ultima etapă a Grupei D, a Ligii Campionilor, s-a disputat marţi pentru ca AC Milan să poată participa săptămâna viitoare la Campionatul Mondial al cluburilor. Şahtior avea nevoie de victorie în faţa Benficăi, dar şi de succesul Milanului cu Celtic, pentru a prinde, în premieră, "optimile" Ligii.

Numai că ucrainenii au pierdut cu lusitanii, scor 1-2, şi astfel elevii lui Mircea Lucescu s-au trezit pe ultimul loc din grupă, şi afară din Europa. "Ce pot să mai zic după un astfel de meci? Doar că atunci când îţi permiţi să faci astfel de cadouri, cum am făcut noi cu Celtic şi Benfica, nu poţi avea pretenţii de calificare.

Degeaba am jucat noi apoi bine, am dominat categoric, am avut raport de 9-0 la cornere împotriva unei echipe precum Benfica. Gafa din minutul 5 ne-a costat enorm", a spus ieri Lucescu pentru "Adevărul".

"Să-l spânzur pe ăla care a greşit?"

Chestionat cum de a ajuns Şahtior din postura unei echipe favorite la calificarea în "optimile" Ligii Campionilor afară din cupele europene, Il Luce a răspuns: "Jucătorii străini au venit aici doar cu gândul de a-şi lua banii şi de a pleca la alte echipe din Vest, iar cei ucraineni nu au mentalitate de jucători profesionişti. În aceste condiţii, nu avem valoare de Liga Campionilor, asta e clar.

Oricum, cine a văzut meciul nu poate spune că noi nu am dominat. Şi ce să fac acum, să-l spânzur pe ăla care a greşit? Sau poate eu nu sunt antrenorul potrivit pentru această echipă. Sunt responsabil pentru tot ce se întâmplă aici şi depinde de preşedinte să decidă în continuare".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite