Lucescu, debut de vis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk a învins clar pe Celtic Glasgow, scor 2-0, în Liga Campionilor . Mircea Lucescu visează deja la o calificare în optimile Ligii. Tehnicianul român a făcut primul pas,

Şahtior Doneţk a învins clar pe Celtic Glasgow, scor 2-0, în Liga Campionilor .
Mircea Lucescu visează deja la o calificare în optimile Ligii. Tehnicianul român a făcut primul pas, învingând pe Celtic.

Ucrainenii au fost atât de încântaţi de rezultat, încât l-au aplaudat pe Lucescu şi la conferinţa de presă de după partidă. Şahtior a rezolvat meciul de marţi seară din primele opt minute. A început tare şi a deschis scorul în minutul şase prin Brandao. Puţine momente mai târziu, italianul Lucarelli s-a aflat la capătul unei centrări perfecte de la Raţ şi a făcut 2-0.

Şahtior ar fi putut termina prima repriză cu un avantaj de trei goluri, însă a doua reuşită a lui Brandao a fost anulată din cauza unui ofsaid văzut numai de arbitrul Undiano Mallenco şi tuşierii săi. Văzuţi în avantaj, ucrainenii au renunţat la asediu, preferând un joc pe contraatac şi reuşind să conserve rezultatul. Pe lângă primele puncte, victoria categorică de la Doneţk aduce pentru Şahtior şi şanse reale de calificare în optimile competiţiei.

Aplaudat la conferinţa de după meci, Lucescu a declarat zâmbind: "Trebuia să fie 6-2 scorul, la ce ocazii am avut" şi l-a lăudat pe Răzvan Raţ: "Cele două aripi, Srna şi Raţ, au arătat un înalt nivel tehnic, iar experienţa lui Lucarelli ne-a ajutat enorm". Altfel, Rosenborg a reuşit o remiză preţioasă la Londra, 1-1, cu Chelsea. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 24, prin Koppinen, egalitatea fiind stabilită de Şevcenko.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite