Lucescu, atac la Valentin Ceauşescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul lui Şahtior Doneţk a declarat că fiul fostului dictator i-a cerut de două ori să plece din România, pentru ca Steaua să nu aibă rival Mircea Lucescu s-a enervat când a

Antrenorul lui Şahtior Doneţk a declarat că fiul fostului dictator i-a cerut de două ori să plece din România, pentru ca Steaua să nu aibă rival

Mircea Lucescu s-a enervat când a auzit că Valentin Ceauşescu l-a acuzat că a vrut să distrugă "Craiova Maxima".

Vechile rivalităţi se uită greu. Cea dintre Dinamo şi Steaua şi-a consumat ieri un nou episod, care a plecat de la o declaraţie mai veche a lui Valentin Ceauşescu, protectorul Stelei înainte de 1989. "M-am dus la Steaua pentru a proteja această echipă, să nu aibă soarta Craiovei, care a fost distrusă de Dinamo", a declarat Valentin Ceauşescu.

Replica lui Lucescu, antrenor la Dinamo în perioada 1985-1990, a fost acidă. "Îi reamintesc lui Valentin Ceauşescu că mi-a cerut de două ori să fug din România! El dorea ca în fotbal să rămână doar Steaua, că doar era echipa familiei.

Sunt destule amănunte din acei ani pe care, probabil, cei de acum nu au de unde să le cunoască", a declarat Lucescu în "Gazeta de Sud", completând: "Eu ţineam mult la Craiova. Pe Ilie Balaci l-am luat la Dinamo, dar când nu mai era la Craiova, fusese obligat să plece la Scorniceşti".

Ovaţionat de stelişti

Episodul vine la puţin timp după ce Mircea Lucescu a avut parte de o primire spectaculoasă în Ghencea, la Seara Campionilor 2008, în luna mai. "Am fost surprins de primirea făcută de suporterii Stelei, care m-au impresionat", a declarat atunci antrenorul de 62 de ani.

"M-au dat afară de la naţională"

Lucescu a pus pe seama popularităţii sale demiterea lui de la naţională, în septembrie 1986. "Am fost demis din cauza popularităţii mele. Era perioada când oamenii ieşeau pe stradă şi mă aclamau, dar când numele meu nu apărea în presă.

Se scria doar <> ! Nici poză individuală nu-mi apărea, ci doar fotografii cu echipa. Din aceste considerente de popularitate, familia Ceauşescu m-a dat afară", a spus Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite