Lucescu: "Steaua se poate califica în optimi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mircea Lucescu nu e tocmai cel mai bun prieten al lui Gigi Becali. Nici al steliştilor. E unul dintre simbolurile lui Dinamo şi un apropiat al Rapidului, echipă la care principal e fiul său.

Mircea Lucescu nu e tocmai cel mai bun prieten al lui Gigi Becali. Nici al steliştilor. E unul dintre simbolurile lui Dinamo şi un apropiat al Rapidului, echipă la care principal e fiul său. Totuşi, savurează rezultatul scos de Steaua la Kiev, în faţa rivalei sale din Ucraina. Mai mult, Il Luce crede într-un scenariu de vis pentru elevii lui Cosmin Olăroiu: calificarea în optimile Ligii Campionilor, în dauna celor de la Real Madrid. "În Ligă contează enorm să nu pierzi puncte pe teren propriu. Steaua a făcut un pas imens către calificare reuşind o victorie în prima etapă, ba mai mult, o victorie în deplasare. Practic, echipa şi-ar putea asigura calificarea în optimi dacă va câştiga cu Lyon la Bucureşti. Ar acumula astfel şase puncte din primele trei jocuri şi ar intra cu mai multă încredere pe teren în ultimele patru partide. Ar trebui să profite de criza prin care trece în acest moment Real Madrid. Spaniolii au probleme mari, în special la capitolul organizare", analizează Lucescu. Optimismul antrenorului român are ca principală sursă meciul de la Kiev. "Au jucat exact cum trebuia, cu inteligenţă şi dăruire, şi îi felicit pentru acest lucru. Meciul a fost câştigat din minutul trei, la golul lui Ghionea. Dinamo Kiev nu ştie să joace pe atac. Pur şi simplu ucrainenii nu au ştiut ce să facă. Chiar şi la 1-1, obiectivul lor era victoria, adică încă un gol, o ipostază problematică pentru această echipă. Dinamo e mai degrabă o formaţie de contraatac. Dacă marca prima, era greu de învins", explică tehnicianul român.

Avertisment pentru Raţ
Lăsând deoparte succesul Stelei, Lucescu are propriile probleme. A început cum nu se poate mai prost drumul spre calificarea dintr-o grupă cu Valencia, Olympiakos şi AS Roma, pierzând pe terenul celei din urmă cu 0-4. "Un meci inexplicabil. Roma nu a putut să ne pună probleme în prima oră de joc, dar a marcat la primul şut pe poartă. Sunt foarte supărat pe toţi jucătorii mei, şi în mod special pe Raţ. A greşit la trei dintre golurile lor. Dacă va continua aşa, va ieşi definitiv din planurile mele", ameninţă antrenorul lui şahtior. Cu Raţ integralist, gruparea din Doneţk a primit marţi patru goluri în 22 de minute, într-o seară în care alte două echipe din estul Europei, Levski Sofia şi Spartak Moscova, au pierdut umilitor, 0-5 la Barcelona şi, respectiv, 0-4 la Bayern Munchen. "Nu e o diferenţă aşa de mare între Est şi forţele din fotbalul occidental. Problema acestor echipe e că vin din campionate pline de adversari slabi şi se trezesc în faţa unor superprofesionişti, cum sunt cei de la Bayern sau Barcelona. E o diferenţă mare între ce joacă acasă şi nivelul din Liga Campionilor", încheie Lucescu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite