Il Luce, răpus de un portar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şahtior Doneţk a fost eliminată din Cupa UEFA, primind gol în ultimele secunde ale prelungirilor partidei cu deţinătoarea titlului, FC Sevilla. Autorul: goalkeeperul Palop! Echipa

Şahtior Doneţk a fost eliminată din Cupa UEFA, primind gol în ultimele secunde ale prelungirilor partidei cu deţinătoarea titlului, FC Sevilla. Autorul: goalkeeperul Palop!

Echipa antrenată de Mircea Lucescu, cu Marica titular şi Raţ introdus în minutul 44, a fost de două ori în avantaj, dar a cedat în ultimele momente ale partidei. Cu un rezultat bun în tur, 2-2 la Sevilla, Şahtior a scăpat printre degete calificarea. În returul de joi, spaniolii s-au impus cu 3-2 şi au obţinut calificarea în optimi.

Pentru ucraineni, norocul a surâs în startul reprizei secunde. Brazilianul Matuzalem a deschis scorul cu o execuţie de generic, lovind mingea cu călcâiul, pe spate, în timp ce era în aer. Sevilla a revenit rapid, prin Maresca, însă un contraatac finalizat excelent de Elano în minutul 83 părea că asigură un loc în optimi pentru "mineri". La 2-1, spaniolii s-au năpustit asupra porţii lui Şust. Salvarea a venit cu puţine secunde înainte de ultimul fluier al meciului. La ultimul corner al întâlnirii, portarul spaniol Palop a urcat în careul lui Şahtior şi a marcat golul care a trimis meciul în prelungiri. Era minutul 94, iar elevii lui Mircea Lucescu au căzut psihic. Sevilla a profitat şi Chevanton a marcat golul de 3-2 încă din prima repriză a prelungirilor.

Lucescu: "Cel mai dramatic meci din carieră"

După meci, tehnicianul român s-a declarat impresionat de ce a văzut pe teren. "A fost cel mai dramatic meci din cariera mea. În cele 18 secunde rămase până la finalul meciului, toată lumea trebuia să fie în careu, nu este posibil să laşi portarul liber şi să-i permiţi să înscrie atât de simplu. În cariera mea numai asta nu mi se întâmplase, ca într-un meci echipa mea să primească gol de la portar", a mărturisit "Il Luce". Autorul golului salvator pentru spanioli, Andres Palop, crede că a primit un dar de la Dumnezeu. "M-am mişcat aşa cum i-am văzut pe colegii mei că fac la antrenamente. Când am văzut că mingea vine spre mine, mi-am spus că este un dar de la Dumnezeu. Nu-mi venea să cred, pentru că erau atâţia care puteau să înscrie sau să respingă acel balon. Dedic golul celor doi copii ai mei. Cel mic a fost internat în spital în ultima săptămână, foarte bolnav".

Marica, trompeta meciului

Atacantul român a jucat toate minutele împotriva Sevillei, dar nu a reuşit să impresioneze. De altfel, cotidianul iberic "AS" l-a desemnat drept "trompeta meciului". "Atacantul român era anunţat drept principalul pericol pentru Sevilla. Nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor", scriu spaniolii.

Doar asta mai rămăsese: să-mi dea gol portarul advers după minutul 90. Acum pot spune că mi s-a întâmplat tot în fotbal.
Mircea Lucescu,
antrenor Şahtior

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite