"Luăm şase puncte"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gică Popescu spune că echipa naţională este suficient de matură acum pentru a se putea califica la un turneu final. "Baciul" crede că Slovenia poate fi învinsă în ambele manşe, atât

Gică Popescu spune că echipa naţională este suficient de matură acum pentru a se putea califica la un turneu final. "Baciul" crede că Slovenia poate fi învinsă în ambele manşe, atât sâmbătă, cât şi miercuri

Cel care a fost căpitanul primei reprezentative la barajul de tristă amintire din 2001 contra Sloveniei speră ca naţionala lui Mutu şi Chivu să îşi ia revanşa în faţa ex-iugoslavilor, în meciurile de sâmbătă şi miercuri.

- Cât de dezamăgit ai fost după ce Slovenia a oprit România în 2001 din drumul spre Campionatul Mondial din Japonia şi Coreea de Sud?

- A fost o dezamăgire imensă. După deziluzia din 1994, când Suedia ne-a eliminat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Statele Unite, acel baraj mi-a provocat cea mai mare suferinţă. Ar fi fost al patrulea mondial la care aş fi participat, dar aşa se întâmplă în cariera unui fotbalist, există momente frumoase, dar şi momente mai puţin fericite.

- Şi atunci, ca şi acum, s-a spus că slovenii nu au nicio şansă în faţa tricolorilor.

- Aşa este, dar nu întotdeauna valoarea face diferenţa. Noi nu ne-am gândit nici măcar un moment că am putea fi eliminaţi în acel baraj. Dar şi soarta a fost nedreaptă cu noi, pentru că în ambele partide i-am dominat pe sloveni, am jucat extraordinar, ne-a fost refuzat şi un penalty, dar ei au înscris nişte goluri incredibile, pe care niciodată după aceea în istoria lor nu au mai reuşit să le marcheze. Aveau un antrenor călit în campionatul Italiei, Srecko Katanec, şi echipa lor juca foarte defensiv şi pe contraatac.

- Care e diferenţa dintre naţionala României de atunci şi cea de acum?

- La acea vreme, noi reprezentam un grup amestecat de jucători, unii din generaţia de aur, alţii din cea actuală, ca Mutu, Contra, Chivu, Marius Niculae, Pancu etc. Eliminarea în faţa Sloveniei a fost greu de digerat pentru noi. Acum, lucrurile s-au schimbat, în sensul că ultimele rezultate au arătat că jucătorii au mult mai multă încredere în ei. S-a văzut că pot juca de la egal la egal cu Cehia, Olanda, Spania. Fotbaliştii noştri nu au crescut în valoare, dar acum au mare încredere în ei, ceea ce uneori înseamnă mult mai mult decât talentul. Credeţi-mă că aşa e, am trecut prin situaţii de-astea.

- Ce crezi că se va întâmpla în aceste două meciuri cu Slovenia?

- Sper că se va întâmpla acum ceea ce ar fi trebuit să se petreacă şi în 2001: să obţinem şase puncte. Cheia calificării la EURO este să obţinem punctaj maxim cu formaţiile mai slabe, nu din meciurile cu Olanda şi Bulgaria. Dacă învingem echipele normale, ca să zic aşa, ne vom califica în faţa bulgarilor

Bulgaria va mai pierde puncte cu Slovenia, Albania sau Belarus. Noi trebuie doar să învingem aceste echipe şi vom fi calificaţi la Campionatul European.
Gheorghe Popescu
fost internaţional

Programul tricolorilor

Lotul echipei naţionale de fotbal a efectuat ieri-dimineaţă un antrenament care a durat aproximativ o oră şi jumătate. Victor Piţurcă a pus accentul pe pregătirea tactică şi, din fericire, niciunul dintre elevii săi nu a mai acuzat vreo problemă medicală. În a doua parte a zilei, tricolorii au mai efectuat o şedinţă de vizionare, cu meciurile disputate până acum de sloveni în preliminariile Campionatului European din 2008. Decolarea spre Slovenia este programată azi la ora 18:00, de pe Aeroportul "Henri Coandă".

Euro 2008

S-au mai disputat

România - Bulgaria 2-2
Albania - România 0-2
România - Belarus 3-1
Olanda - România 0-0
România - Luxemburg 3-0

Grupa G

1. Olanda 6 4 2 0 8-2 14p
2. România 5 3 2 0 10-3 11p
3. Bulgaria 5 2 3 0 7-3 9p
4. Belarus 5 2 1 2 9-11 7p
5. Slovenia 5 1 1 3 4-8 4p
6. Albania 5 0 3 2 3-6 3p
7. Luxemburg 5 0 0 5 1-9 0p

Partidele următoare

2.06.2007: Slovenia - România; Albania - Luxemburg; Belarus - Bulgaria

6.06.2007: România - Slovenia; Luxemburg - Albania; Bulgaria - Belarus

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite