Lobonţ, patru ani la Fiorentina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, s-a transferat la formaţia din Serie A, AC Fiorentina. După ce a lustruit banca de rezerve a lui Ajax Amsterdam, românul a fost cedat

Portarul echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, s-a transferat la formaţia din Serie A, AC Fiorentina. După ce a lustruit banca de rezerve a lui Ajax Amsterdam, românul a fost cedat grupării violete pentru suma de 1,5 milioane de euro.
"Lobonţ va semna un contract pe patru ani şi jumătate. Va fi un transfer definitiv de la Ajax", a precizat impresarul Victor Becali. Sâmbătă, Bogdan Lobonţ a efectuat vizita medicală, prezentarea oficială urmând să aibă loc astăzi. Italienii l-au achiziţionat pe portarul român pentru a acoperi lipsa lui Sebastian Frey, care a suferit o operaţie la ligamentele genunchiului stâng şi va fi indisponibil până la sfârşitul sezonului. Frey, titular incontestabil al "violeţilor", îl avertizează pe Lobonţ că nu îi va fi prea uşor la Fiorentina. "Cejas, care m-a înlocuit până acum, a făcut-o foarte bine. Nu s-a pus problema că Lobonţ a fost luat pentru a juca, ci pentru a-l concura pe Cejas. Cred că va juca cine va fi mai în formă", a declarat Frey. Declaraţia francezului a fost explicată de fostul mare portar italian Walter Zenga: "În Italia, scepticismul este mare atunci când este vorba despre portari care nu sunt italieni şi sunt sigur că aşa se va întâmpla şi la Florenţa. Dar eu spun că este un portar bun, cum puţini sunt în Europa".
Obiectiv: Participarea în Liga Campionilor
Fiorentina ocupă, în prezent, locul patru în Serie A, obiectivul declarat al grupării fiind participarea în Liga Campionilor. Deşi este un club cu tradiţie în Peninsulă, Fiorentina a traversat o perioadă de coşmar în ultimii ani. În 2001 au fost descoperite datorii de 50 milioane de dolari, drept care gruparea toscană a fost declarată falimentară şi desfiinţată.
În august 2002, ia fiinţă actualul club care, sub numele de Florentia Viola, a activat în Serie C2. În 2003, echipa promovează direct în Serie B, datorită unei proceduri controversate, căpătându-şi şi dreptul de a folosi vechiul nume, şi culoarea violet. Din 2004, Fiorentina evoluează în Serie A, iar sub conducerea noului patron, Diego Delle Vella, încearcă în acest sezon să-şi regăsească gloria din trecut.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite