Lobonţ, anunţat titular în partida cu Udinese

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Lobonţ a devenit portarul Fiorentinei cu acte în regulă, după ce a semnat un contract valabil pe patru ani şi jumătate. Suma de transfer a românului s-a ridicat la 1,5 milioane de euro,

Bogdan Lobonţ a devenit portarul Fiorentinei cu acte în regulă, după ce a semnat un contract valabil pe patru ani şi jumătate. Suma de transfer a românului s-a ridicat la 1,5 milioane de euro, salariul anual situându-se în jurul valorii de un milion de dolari.
"Lobi" a devenit, astfel, primul portar român din istoria campionatului italian. Ziarele din Florenţa îl anunţă deja titular în partida pe care "violeţii" o vor disputa, duminică, în deplasare, la Udinese. "Fiorentina s-a bătut pentru Lobonţ cu Benfica şi cu Steaua. De astăzi (n.r. - ieri), jucătorul s-a pus la dispoziţia antrenorului Prandelli, în vederea debutului său în campionatul italian, cu Udinese, atunci când Cejas se va întoarce pe bancă", a notat ziarul La Nazione, care a precizat că Lobonţ a urmărit de la tribuna oficială meciul câştigat de Fiorentina, scor 2-0, în faţa Messinei. Misiunea internaţionalului român la "squaddra viola" nu este uşoară, având în vedere că în lot se află alţi patru portari. Dacă Frey pare sigur pe postul de titular, atunci când va reveni pe gazon, Lobonţ îşi va disputa locul doi cu argentinianul Cristian Cejas, cel care l-a suplinit cu succes pe Frey în ultimele partide din Serie A. Ceilalţi doi portari din lotul Fiorentinei sunt Marco Roccati, un goal-keeper experimentat de 31 de ani, şi tânărul Niccolo Manfredini, de doar 18 ani. "Lobonţ este un portar bun, dar am numai cuvinte de laudă la adresa lui Cejas", a declarat mijlo-caşul Fiorentinei Cristian Brocchi.
Lăcătuş: "Va avea probleme cu limba italiană"
Fostul jucător al Fiorentinei Marius Lăcătuş a declarat, citat de site-ul "violanews.com", că Bogdan Lobonţ se va adapta repede la Fiorentina, dar că, la început, va avea probleme cu limba italiană. "Pentru un portar este mai simplu decât pentru alţi jucători. Singura problemă ar putea fi limba, pentru că Lobonţ va trebui să-şi organizeze apărarea. Dar sunt sigur că va avea mari satisfacţii la Fiorentina şi că toată lumea va fi mulţumită de randamentul său", a precizat Marius Lăcătuş, care a îmbrăcat tricoul violet în sezonul 1990-1991.
Românii fac lobby pentru "Lobi"
Fanii Fiorentinei sunt circumspecţi în legătură cu transferul lui Bogdan Lobonţ. Unii n-au auzit de el, alţii se întreabă dacă are valoare, atât timp cât a lustruit luni de zile banca de rezerve a lui Ajax. Pe forumul suporterilor "viola", românii îi ţin partea portarului naţionalei, lăudându-i calităţile: "Sunt din România şi vreau să vă spun că Lobi este magnific. Este o achiziţie foarte bună şi sper să fie primit cât mai bine pentru că este un tânăr care a demonstrat că este un portar care poate salva partide importante", a scris "Lobontzică". Răspunsul nu a întârziat să apară: "Lobonţ nu mai este tânăr, având în vedere că are 28 de ani. Oricum, sunt mulţumit de achiziţie. Să cumperi un internaţional, plătit cu bani puţini şi care să accepte să fie rezerva lui Frey, este foarte bine", a precizat un fan al violeţilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite