Lionel Messi a strălucit în "El Clasico"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Argentinianul de doar 19 ani a marcat de trei ori, sâmbătă seară, în FC Barcelona - Real Madrid, scor 3-3, într-un meci în care madrilenii au condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2 Probabil cea mai

Argentinianul de doar 19 ani a marcat de trei ori, sâmbătă seară, în FC Barcelona - Real Madrid, scor 3-3, într-un meci în care madrilenii au condus cu 1-0, 2-1 şi 3-2

Probabil cea mai frumoasă partidă a anului 2007, derby-ul dintre Barcelona şi Real Madrid de sâmbătă s-a terminat cu un scor greu de pronosticat înainte de fluierul de start.

Cum ambele echipe tocmai părăsiseră Liga Campionilor, meciul a fost catalogat din start ca unul ce poate salva un sezon întreg. Fanii Barcelonei erau atât de optimişti, încât au cerut insistent ca echipa lor favorită să le dea madrilenilor o "manita", adică o victorie cu scorul de 5-0. Visul lor a fost spulberat încă din minutul 5 al partidei, când Van Nistelrooy a deschis scorul pentru albi. Barcelona a reacţionat rapid, egalând prin Messi. Două minute mai târziu, catalanul Oleguer şi-a început recitalul de gafe şi l-a faultat pe Guti în careu. Acelaşi Van Nistelrooy a făcut 2-1 din penalty-ul rezultat, numai pentru ca Messi să egaleze din nou în minutul 27.

A fost momentul în care Barca a preluat controlul jocului, însă şi-a văzut compromise şansele după eliminarea lui Oleguer, cu un minut înainte de pauză. În inferioritate numerică, gazdele au mai primit un gol cu 18 minute înainte de final, de la fundaşul-golgheter al Madridului, Sergio Ramos. Aproape de a doua victorie pe Nou Camp în ultimii 22 de ani, madrilenii au primit o nouă lovitură de la coşmarul Messi. "Noul Maradona" şi-a completat hattrick-ul în al doilea minut de prelungire, spre disperarea lui Fabio Capello.

Audienţă-record în Spania pentru acest meci

O comparaţie cu Dinamo - Steaua, eternul derby al campionatului românesc naşte zâmbete amare. Conform unor informaţii neoficiale, Barca - Real poate ajunge la aproape un miliard de telespectatori, în timp ce meciul nostru nu trece de 10 milioane. E adevărat, numele şi sumele puse în joc în Spania sunt impresionante. Meciul a putut fi vizionat în România doar pe platforma digitală Boom TV, cea care deţine drepturile tv pentru Primera Division. Ultimul 3-3 înregistrat între Steaua şi Dinamo în România s-a petrecut pe 8 iunie 1988.

Comparaţie

Barcelona - Real

Spectatori 97.823 (11.03.2007)
Întâlniri directe 203
Cel mai ieftin bilet 73 euro
Cel mai scump bilet 900 euro
Palmares european cumulat 23 de trofee
Bugete cumulate 680 milioane de euro
Salarii cumulate 110 milioane de euro

Dinamo - Steaua

Spectatori 15.000 (21.09.2006)
Întâlniri directe 137
Cel mai ieftin bilet 8 euro
Cel mai scump bilet 100 euro
Palmares european cumulat 2 trofee
Bugete cumulate 11 milioane de euro
Salarii cumulate 2,5 milioane de euro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite