BASCHET: Liga chineză profesionistă, în pragul falimentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga chineză profesionistă de baschet (CBA) se confruntă cu spectrul falimentului după ce în sezonul 2008/2009 a înregistrat o pierdere de 16,82 milioane dolari, relatează Reuters.

CBA cuprinde 18 cluburi şi avea ca scop să devină cea mai puternică ligă de baschet din Asia. În cele 450 de meciuri disputate pe durata a 5 luni în sezonul trecut, cluburile au avut costuri de 265 milioane yuan faţă de încasări de 150 milioane yuan. Din cauza investiţiilor făcute pentru extinderea ligii, viitorul CBA şi al cluburilor este în pericol, mai ales în contextul actual al crizei economice mondiale.

Cluburile chineze puteau utiliza 2 jucători străini în sezonul trecut, majoritatea fiind foşti jucători din NBA. Din cei mai buni 20 de marcatori ai ligii, primul chinez a fost Wang Zhizhi pe locul 18. Programul intens de jocuri a dus la numeroase accidentări, 75, iar 11 jucăttori au ratat peste 20 de meciuri.

Baschetul se numără printre cele mai populare sporturi din China, a doua piaţă din lume pentru transmisia meciurilor din NBA după America de Nord.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite