Liga I începe în 10 zile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana Ligii I, Dinamo, şi vicecampioana Steaua sunt, ca de obicei, principalele favorite la titlu Cele mai importante şase echipe din Liga I au jucat împreună 36 de partide amicale în

Campioana Ligii I, Dinamo, şi vicecampioana Steaua sunt, ca de obicei, principalele favorite la titlu

Cele mai importante şase echipe din Liga I au jucat împreună 36 de partide amicale în ultimele patru săptămâni. Este perioada de pregătire pentru cel mai puternic şi disputat campionat din istoria fotbalului românesc. Două locuri de Liga Campionilor, patru de Cupa UEFA şi două de Intertoto compun miza următorului sezon. Bugetele pregătite sunt pe măsură, culminând cu suma de 10 milioane, investite de Steaua şi Dinamo. Campioana Ligii I şi CFR Cluj sunt cele mai în formă echipe la startul campionatului, în timp ce Steaua şi Rapid nu se regăsesc.

DINAMO

Antrenor - Mircea Rednic
Buget - 10.000.000 euro
Obiectiv - titlul de campioană

Amicale în această vară

Dinamo - Oţelul 5-1
Dinamo - Unirea Urziceni 3-3
Dinamo - Burghausen (Germania 3) 3-0
Dinamo - Eintracht 3-1
Dinamo - Motherwell (Scoţia 1) 3-1
Meci de prezentare: —

Dinamo merge pe aşa-zisa formulă de "trei simplă", adică trei goluri pe meci. "Câinii" se mândresc cu forţa lor ofensivă, chiar dacă, în afară de Eintracht Frankfurt, nu au întâlnit echipe prea puternice. Tehnicianul dinamovist Mircea Rednic s-a declarat mulţumit că are un lot numeros şi valoros din care poate alcătui două echipe de valori similare. Fără accidentaţi şi aflaţi într-o formă foarte bună, dinamoviştii privesc cu optimism spre turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

STEAUA

Antrenor - Gheorghe Hagi
Buget - 10.000.000 euro
Obiectiv - titlul de campioană

Amicale în această vară

Steaua - Apoel Nicosia 1-2
Steaua - Ried 2-3
Steaua - FK Vilnius 2-0
Steaua - Belchatow 2-2
Steaua - Litex Lovech 0-0
Meci de prezentare: cu Charleroi (vineri, ora 20.30)

Roş-albaştrii au lăsat mai degrabă o impresie nefavorabilă după cele cinci partide amicale jucate până acum. În afara singurei partide câştigate, contra modestei FK Vilnius, Steaua a arătat lipsă de concentrare în atac şi mai ales o fragilitate nepermisă în apărare. Tehnicianul Gheorghe Hagi are scuza că nu a putut conta pe tot lotul. Ghionea este accidentat pentru o perioadă mai lungă, iar Goian, Nicoliţă, Cristocea, şi, mai nou, Lovin au acuzat şi ei probleme de sănătate.

CFR Cluj

Antrenor - Ioan Andone
Buget - 8.000.000 euro
Obiectiv - titlul de campioană

Amicale în această vară

CFR - Austria Viena 2-0
CFR - Red Bull Salzburg 1-1
CFR - Lokomotiv Moscova 4-3
CFR - Zalghiris Vilnius 2-0
CFR - Zaglebie Lubin 2-0
CFR - Lech Poznan 3-2
Meci de prezentare: cu Benfica Lisabona (sâmbătă, ora 21)

Clujenii au arătat ca o echipă solidă, câştigând cinci din cele şase jocuri disputate. Singura remiză a fost înregistrată contra unei echipe austriece cu mari pretenţii, Red Bull Salzburg. Victoria contra ruşilor de la Lokomotiv Moscova a arătat forţa ofensivei clujene în care străluceşte portughezul Didy, golgheterul CFR-ului în această perioadă de pregătire. Ioan Andone se confruntă cu aceeaşi situaţie ca Mircea Rednic la Dinamo, având la dispoziţie prea mulţi jucători de valoare.

Rapid

Antrenor - Cristiano Bergodi
Buget - 4.000.000 euro
Obiectiv - titlul de campioană

Amicale în această vară

Rapid - Petrolul 3-2
Rapid - FC Sion 0-0
Rapid - FC Naters (Elveţia 3) 4-0
Rapid - Bastia 0-1
Rapid - Sochaux 1-2
Meci de prezentare: —

Rapidul a lăsat o impresie proastă după cele cinci partide amicale disputate până acum. O victorie chinuită cu Petrolul în Giuleşti şi un succes la scor cu o echipă de semiamatori din Elveţia nu înseamnă mai nimic. Înfrângerea în faţa Bastiei, o echipă franceză de ligă secundă, şi eşecul în faţa lui Sochaux ar trebui să dea de gândit mai ales prin ineficacitatea din atac. Rapidul se află oarecum în situaţia Stelei, nereuşind nici să se apere eficient, dar nici să înscrie satisfăcător.

Poli Tim.

Antrenor - Duşan Uhrin jr
Buget - 7.000.000 euro
Obiectiv - locul 2 în Liga 1

Amicale în această vară

Poli - Zilina 2-2
Poli - Ujpest 4-1
Poli - Voivodina Novi Sad 1-1
Poli - Hajduk Belgrad (Serbia 2) 3-0
Meci de prezentare: cu Fiorentina (duminică, 22 iulie)

Timişorenii nu au jucat niciun amical tare până acum, urmând să dea primul lor examen serios în partida de prezentare a lotului contra echipei italiene Fiorentina. Tehnicianul Duşan Uhrin jr şi-a cunoscut jucătorii punând cel mai mult accentul pe latura disciplinară şi de organizare a jocului. Timişorenii pornesc în noul sezon cu gândul la locul doi, care permite accederea în tururile preliminarii ale Ligii Campionilor. Atmosfera în lot a fost afectată în ultimele zile de războiul declanşat de fani împotriva atacantului Gueye Mansour.

U. Craiova

Antrenor - Florin Cioroianu
Buget - 3.000.000 euro
Obiectiv - cel puţin locul 6

Amicale în această vară

U. Craiova - Scwadorf 1-2, 1-0
U. Craiova - Neuberg 4-1
U. Craiova - Zurya Lugansk 4-2
U. Craiova - Sopron 1-2
U. Craiova - Wisla Cracovia 0-2
U. Craiova - Levski Sofia 0-4
U. Craiova - Standard Liege 2-0
Meci de prezentare: cu Sportul Studenţesc (sâmbătă, ora 21)

Rezultatele au fost contradictorii. Dacă în faţa unor echipe de semiprofesionişti au obţinut numai victorii, echipa lui Florin Cioroianu a capotat în faţa unor echipe cu nume, fiind chiar umilită de Levski Sofia. Ultimul rezultat, o victorie preţioasă contra lui Standard Liege, poate fi un punct de plecare pentru o echipă tânără şi de moral.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite