Liga brazilienilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Liga Campionilor, este dominată de fotbalişti cariocas, cu un număr-record de reprezentanţi, 98. Francezii şi italienii completează

Cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, Liga Campionilor, este dominată de fotbalişti cariocas, cu un număr-record de reprezentanţi, 98. Francezii şi italienii completează topul

Cotidianul spaniol "AS" a ajuns la o concluzie surprinzătoare: "Într-o competiţie considerată pur europeană, Liga Campionilor, Brazilia este ţara cea mai bine reprezentată, cu 98 de fotbalişti înscrişi în competiţie, depăşind de departe ţări precum Italia, Spania şi Anglia, deşi acestea au câte patru echipe prezente în faza grupelor".

Cu 98 de jucători, sud-americanii sunt cel mai bine reprezentaţi în C1. Fie că e vorbită de megastaruri ca Ronaldinho sau Kaka ori de jucători precum Edcarlos (Benfica), portugheza e la modă în aproape toate vestiarele echipelor de Ligă.

După Brazilia, cei mai mulţi jucători în Liga Campionilor îi au Franţa (64), Italia (55), Spania (53), Portugalia (41), Germania (38), Argentina (32) şi Anglia (28). Cei mai mulţi brazilieni îi are Benfica Lisabona (7), clubul portughez fiind urmat de Şahtior Doneţk (6) şi campioana AC Milan (6). Steaua nu intră în acest grup, după ce s-a descotorosit recent şi de ultimul său brazilian, portarul Andrey.

Brazilienii impresionează în Ligă nu doar din punct de vedere numeric, ci şi graţie performanţelor. Deţinătoarea titlului, AC Milan, şi-a mărit în acest an legiunea braziliană. Italienii, la care evoluau deja Ronaldo, Kaka, Dida şi Serginho, i-au înregimentat pe Emerson şi pe Digao, ultimul fiind chiar fratele vedetei Kaka. Milan l-a cumpărat la începutul acestui sezon şi pe Alexandre Pato, considerat marea promisiune a fotbalului brazilian, însă acesta nu a putut fi folosit până în acest moment din cauza vârstei fragede.

În 2007, Brazilia, pentru prima oară în istoria sa, a exportat peste o mie de fotbalişti cu licenţă de la Confederaţia braziliană (CBF), mai exact 1.045. Ţările din Uniunea Europeană au absorbit două treimi din acest număr. Destinaţia favorită a brazilienilor rămâne Portugalia (215), urmată de Japonia (57) şi Spania (36), relatează ziarul "AS".

Luce, derby cu Milan

Şahtior Doneţk, echipa românului Mircea Lucescu (foto), întâlneşte în această seară pe AC Milan, în derby-ul grupei D (21.45, în direct la Pro TV). Cu două victorii din primele două runde, Şahtior e liderul grupei şi, în cazul unei victorii, şi-ar asigura în mare măsură calificarea în optimi. Milan, în schimb, e în plină criză. Pe locul 11 în Serie A, italienii ocupă locul trei în grupa D, cu o singură victorie.

Topul străinilor din Liga Campionilor

Brazilia - 98

Franţa - 64

Italia - 55

Spania - 53

Portugalia - 41

Germania - 38

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite