Liga lui Mitică joacă în Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Emeghara (Steaua) şi Djakpa (Pandurii Tg. Jiu) au fost convocaţi de naţionalele lor, Nigeria şi Coasta de Fildeş, pentru Cupa Africii . Transferul lui Emeghara la Steaua a însemnat un pas

>> Emeghara (Steaua) şi Djakpa (Pandurii Tg. Jiu) au fost convocaţi de naţionalele lor, Nigeria şi Coasta de Fildeş, pentru Cupa Africii .

Transferul lui Emeghara la Steaua a însemnat un pas important în cariera nigerianului, care acum o lună a fost convocat la naţională. Şi lui Djakpa (Coasta de Fildeş) îi merge bine la Pandurii, el fiind chemat în lotul lărgit de Uli Stielike.

Ediţia din 2008 a Cupei Africii pe Naţiuni, competiţie ce reuneşte cele mai importante selecţionate ale continentului negru, se va desfăşura în perioada 20 ianuarie-10 februarie. Vicecampioana ediţiei trecute, Coasta de Fildeş, şi-a propus să joace din nou finala.

Din lotul lărgit, convocat de către selecţionerul Uli Stielike, face parte şi Constant Djakpa, fundaşul echipei din Târgu Jiu. Ivorianul face parte dintr-un cadru select din care se detaşează vedetele Didier Drogba, Salomon Kalou (ambii Chelsea) şi Kolo Toure şi Emmanuel Eboue (ambii Arsenal).

Premiu de 49.000 de dolari

Dacă Djakpa nu este încă sigur de prezenţa la Cupa Africii, în schimb, Efeanyi Emeghara este unul dintre oamenii de bază ai selecţionerului Berti Vogts. Convocat în premieră la naţionala Nigeriei luna trecută, fundaşul dreapta al Stelei a jucat deja în două amicale, cu Australia şi Elveţia. Dacă vor cuceri trofeul, Eme şi ai lui vor fi recompensaţi cu câte 49.000 de dolari.Emeghara şi Djakpa vor fi adversari în competiţia găzduită de Ghana, Nigeria făcând parte din Grupa B, alături de Coasta de Fildeş, Mali şi Benin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite