Lider este Hamilton, dar Massa a câştigat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Debutantul Lewis Hamilton a terminat pe podium toate cele patru curse în care a luat startul în acest sezon Sub atenta supraveghere a lui Michael Schumacher, care a urmărit live, pentru

Debutantul Lewis Hamilton a terminat pe podium toate cele patru curse în care a luat startul în acest sezon

Sub atenta supraveghere a lui Michael Schumacher, care a urmărit live, pentru prima oară de la retragere, o cursă de Formula 1, brazilianul Massa a obţinut în Spania a doua victorie a sezonului şi abia a patra în carieră.

Pilotul celor de la Ferrari a fost urmat de către cei doi echipieri de la McLaren, Lewis Hamilton şi Fernando Alonso. În urma urcării pentru a patra oară la rând pe podium, debutantul Hamilton a devenit lider în clasamentul piloţilor. O performanţă notabilă a reuşit şi Takuma Sato, care a terminat pe locul opt şi a adus astfel primul punct echipei Super Aguri de când aceasta a intrat în F1, la începutul anului trecut. În schimb, marele perdant al cursei a fost Kimi Raikkonen, care, plecat de pe locul trei, a fost nevoit să abandoneze în turul nouă din cauza unei defecţiuni la partea electrică.

"Cea mai dificilă parte a cursei a fost la început, mai ales că am avut acel contact cu Alonso. El a încercat să mă împingă spre interior şi astfel ne-am atins. M-am temut ca nu cumva maşina să fi fost avariată, dar, în tururile următoare, am văzut că aceasta răspunde bine la comenzi, aşa că am avut parte de o cursă liniştitoare", a spus câştigătorul.

Următorul Mare Premiu de Formula 1 va avea loc pe data de 27 mai, pe circuitul de la Monaco.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite