Klose şi Podolski, "panzere" de producţie poloneză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca şi în partidele din grupă, cei mai buni oameni ai "panzerelor" au fost atacanţii de import, Podolski şi Klose, ambii având origini poloneze. Primul a marcat în minutele 4 şi 12, spre

La fel ca şi în partidele din grupă, cei mai buni oameni ai "panzerelor" au fost atacanţii de import, Podolski şi Klose, ambii având origini poloneze. Primul a marcat în minutele 4 şi 12, spre delirul celor peste 60.000 de fani germani care au umplut până la refuz arena din Munchen, iar Klose a fost cel mai bun de pe teren, "a colaborat bine cu Podolski şi eforturile sale au fost mereu pozitive", în opinia specialiştilor. Succesul nemţilor a fost facilitat şi de eliminarea suedezului Lucici în minutul 35 şi de penaltiul ratat de Larsson la începutul celei de-a doua reprize. La finalul partidei, selecţionerul Klinsmann era în al nouălea cer. "Ceea ce a realizat astăzi echipa este fantastic. Fotbaliştii au făcut un joc cu ritmul foarte ridicat. Suntem foarte mândri de ceea ce face această echipă, este o adevărată plăcere să o vezi jucând şi progresând", a precizat Klinsmann. Presa germană nu mai are cuvinte de laudă la adresa selecţionatei. "Germania a făcut un joc demn de o campioană mondială", a titrat "Bild", în timp ce "Tagesspiegel" a notat: "Echipa nu a jucat doar bine sâmbătă, ci a avut momente extraordinare. Jucătorii au intrat în teren convinşi de victorie şi au marcat repede, ca pentru a-şi arăta siguranţa". În "sferturi", nemţii vor da piept cu una dintre cele mai în formă echipe ale Mondialului, Argentina.
Trei milioane de oameni, pe străzi
Aproape trei milioane de persoane s-au adunat, sâmbătă, în faţa ecranelor instalate în locuri publice din întreaga Germanie pentru a urmări meciul "Manschaft-ului". La Berlin s-au strâns pe un bulevard nu mai puţin de 750.000 de oameni, pe o distanţă de 2,5 kilometri, începând de la poarta Brandeburg. Calificarea "panzerelor" a fost sărbătorită de sute de mii de persoane în numeroase oraşe.
Germania, echipa cu cele mai multe "sferturi"
Echipa naţională a Germaniei a stabilit recordul mondial la numărul prezenţelor în sferturile de finală la Cupa Mondială, calificându-se pentru a 14-a oară în această fază a competiţiei. Vechiul record aparţinea Braziliei, cu 13 calificări în "sferturi". "Manschaft-ul" german a câştigat de trei ori Cupa Mondială, în 1954, 1974 şi 1990, şi a mai jucat alte patru finale, în 1996, 1982, 1986, 2002.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite