Kaka, salvat de mâna lui Dumnezeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un accident în piscina bunicului l-ar fi putut lăsa pe fotbalist paralizat, după ce şi-a fracturat o vertebră. Ricardo Izecson dos Santos Leite, sau Kaka, s-a născut pe 22 aprilie 1982 în

Un accident în piscina bunicului l-ar fi putut lăsa pe fotbalist paralizat, după ce şi-a fracturat o vertebră.

Ricardo Izecson dos Santos Leite, sau Kaka, s-a născut pe 22 aprilie 1982 în oraşul Brasilia, capitala Braziliei. Iar în urmă cu o săptămână a devenit al patrulea jucător cariocas care intră în posesia "Balonului de Aur", după Rivaldo, Ronaldo şi Ronaldinho.

Spre deosebire de alţi jucători brazilieni, el provine dintr-o familie din clasa de mijloc şi a avut parte de o educaţie aleasă. Chiar dacă s-a născut în Brasilia, Kaka a copilărit în Sao Paulo, iar la vârsta de 15 ani s-a decis să se dedice în totalitate fotbalului.

Decizia brazilianului s-a dovedit a fi corectă iar succesul nu a întârziat să apară. A fost votat cel mai bun jucător străin din Serie A, în 2004 şi 2006, a fost desemnat cel mai bun marcator şi totodată cel mai bun atacant în ediţia 2006-2007 a Ligii Campionilor. În 2007, UEFA l-a distins cu titlul de cel mai bun jucător din Europa, iar în urmă cu o săptămână a primit "Balonul de Aur" din partea revistei "France Football".

La un pas de paralizie

La vârsta de 18 ani, cariera lui Kaka a fost pusă sub semnul întrebării, după un accident suferit la piscină: şi-a fracturat o vertebră din şira spinării, fiind aproape de paralizie. "În octombrie 2000, am fost la piscina bunicului şi am alunecat în apă. Mi-am sucit gâtul, dar nu mi-am dat seama că mi-a fost afectată şira spinării. Apoi, m-am prezentat la echipă, la Sao Paulo, şi chiar m-am antrenat două zile. Dar aveam dureri mari, astfel că cei de la club m-au trimis la spital.

Abia atunci mi-am dat seama cât de norocos am fost că m-am antrenat fără ca problema mea să se înrăutăţească. În acel moment mi-am dat seama că am fost salvat de mâna lui Dumnezeu", a povestit Kaka. De atunci, el mulţumeşte Divinităţii pentru fiecare gol marcat prin ridicarea mâinilor către cer. De altfel, Kaka face parte din congregaţia "Atletas de Cristo", ascultă multă muzică bisericească, iar Biblia este cartea sa preferată. Mai mult, a declarat recent că doreşte să devină pastor evanghelic după ce se va retrage din fotbal.

Era virgin când s-a însurat

În decembrie 2005, jucătorul brazilian s-a însurat cu Caroline Celico, care avea 18 ani, aceasta provenind dintr-o familie bogată, mama tinerei fiind reprezentanta Christian Dior în Brazilia. La ceremonia care a avut loc la Sao Paulo au participat peste 600 de persoane, iar mirii s-au deplasat mai mult cu elicopterul, pentru a evita aglomeraţia. Inedit este faptul că proaspătul însurăţel era virgin. "Biblia ne învaţă că, dacă există dragoste adevărată, se poate aştepta până după nuntă.

Dacă relaţia noastră merge atât de bine, este pentru că am aşteptat. Nu a fost uşor, mai ales că există tentaţii la orice pas, dar sacrificiul a meritat", a spus fotbalistul într-un material apărut în revista "Vanity Fair".
Pentru a demonstra că nu stă în banii soţului, care are un salariu anual de şase milioane de euro la AC Milan, Caroline Celico şi-a deschis o firmă care organizează petreceri.

Studentă la o şcoală de design din Milano, Caroline va organiza cina de Crăciun a echipei la care evoluează soţul său. "Anul acesta va fi ceva special: se va celebra şi câştigarea Ligii Campionilor şi a Supercupei
Europei", a spus frumoasa Caroline.

De unde vine apelativul Kaka?

Unii spun că acest "nickname" reprezintă o prescurate des întâlnită în limba portugheză a numelui "Ricardo". Alţii spun că fratele mai mic al brazilianului, Rodrigo, nu putea pronunţa numele fotbalistului, astfel că tot timpul i se adresa cu apelativul "Caca". Fotbalistul a îmbrăţişat imediat această poreclă, pe care a schimbat-o însă în "Kaka". Puţin timp după, această denumire a apărut şi pe tricoul de joc. Atunci când se pronunţă, accentul se pune întotdeauna pe cea de-a doua silabă.

6.000.000 de euro
pe an e salariul lui
Kaka la A.C. Milan.
E cel mai bine plătit fotbalist din Serie A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite