Jurnaliştii prezenţi la Olimpiadă au restricţii la internet

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca întreaga populaţie a Chinei, cei 5.000 de ziarişti străini acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing nu vor avea la dispoziţie decât o versiune cenzurată a internetului,

La fel ca întreaga populaţie a Chinei, cei 5.000 de ziarişti străini acreditaţi la Jocurile Olimpice de la Beijing nu vor avea la dispoziţie decât o versiune cenzurată a internetului, contrar promisiunilor iniţiale făcute de autorităţile chineze, scrie agenţia "France Presse" (AFP).

Această decizie, confirmată miercuri, cu doar zece zile înainte de începerea evenimentului, a declanşat o adevărată polemică printre reprezentanţii presei occidentale.

Paginile şi site-urile referitoare la mişcarea spirituală Falungong, interzisă în China, precum şi alte site-uri care nu au fost precizate vor rămâne inaccesibile celor peste 5.000 de jurnalişti care vor lucra la centrul de presă al Jocurilor Olimpice de la Pekin.

Cu puţin timp în urmă, preşedintele Comitetului Olimpic Internaţional, Jacques Rogge, declarase că jurnaliştii nu vor avea probleme cu o asemenea formă de cenzură.

"Pentru prima dată, presa străină va putea face reportaje în mod liber şi să le şi transmită liber în China. Nu va exista niciun fel de cenzură pe internet", asigurase Rogge. În China, în ciuda cenzurii politice, internetul este dezvoltat considerabil, având peste 253 milioane de internauţi, potrivit ultimelor cifre.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite