Jucătorii Sportului s-au rugat de Prunea să-i lase în Liga I

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dat acordul.Toţi jucătorii din Regie, însoţiţi de unii membri ai staff-ului tehnic şi de avocatul Gabriel Turcu, au discutat aproape o oră cu directorul general Ionuţ Lupescu şi cu

dat acordul.

Toţi jucătorii din Regie, însoţiţi de unii membri ai staff-ului tehnic şi de avocatul Gabriel Turcu, au discutat aproape o oră cu directorul general Ionuţ Lupescu şi cu coordonatorul Sistemului Naţional de Licenţiere, Florin Prunea. La ieşirea de la întrevedere, fotbaliştii Sportului sperau că situaţia încă mai poate fi rezolvată cu bunăvoinţa oficialilor federaţiei. "S-ar mai putea rezolva, s-ar putea amâna etapa, ar exista soluţii, numai bunăvoinţă să fie. Ne simţim ca nişte infractori, este o trecere de la extaz la agonie. Deocamdată nu mă gândesc la plecare, aştept verdictul. Nici prin cap nu ne trecea că ni se poate întâmpla aşa ceva, eram pregătiţi ca în acest sezon să facem o figură şi mai frumoasă ca anul trecut", a spus mijlocaşul Costin Lazăr. "Depindem puţin de UEFA, dar şi de cum se interpretează tot ce trimite acest for. Singura noastră vină este că nu am terminat mai sus în clasament, pentru că, dacă eram pe un loc de UEFA, nu se mai întâmpla aşa ceva. Cred că mulţi jucători vor pleca, chiar şi în cazul în care vom rămâne în prima ligă", a adăugat şi atacantul Ionuţ Mazilu, care a spus că are şanse foarte mari să părăsească gruparea din Regie în scurt timp. "Ar fi urât ca în loc de Rapid să jucăm cu Giurgiu în Liga II. Totul depinde de UEFA. Sper ca dreptatea să fie de partea noastră. Eventualele plecări de la echipă depind de domnul şiman. Nu mi-am imaginat că putem trece prin aşa ceva, să fim la un pas de retrogradare", a precizat şi Dacian Varga.

Numai UEFA poate salva echipa
Federaţia a solicitat forului european să precizeze dacă există o procedură de retrocedare a licenţei pentru că acest lucru nu este prevăzut în manualul de la FRF, deocamdată răspunsul verbal fiind în defavoarea clubului din Regie, aşteptându-se însă şi un act oficial. "Le-am explicat jucătorilor ce s-a întâmplat. Am vorbit telefonic cu cei de la UEFA, aşteptăm un răspuns. Din punctul nostru de vedere, procedura de licenţiere s-a terminat, dar aşteptăm răspunsul UEFA. Ca să fii membru LPF, trebuie să ai licenţă", a declarat directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu. Speranţele sportivilor au fost întreţinute şi de Florin Prunea: "A fost un caz asemănător în Italia, Empoli, dacă nu mă înşel, dar la noi procedurile sunt foarte clare. În manualul de licenţiere nu este prevăzută nicio procedură legală de returnare a licenţei şi, pentru a nu mai zice nimeni că eu, personal, am ceva cu Sportul sau cu domnul şiman, am înştiinţat UEFA". Dacă forul continental ar spune că există o procedură de returnare, atunci FRF ar fi nevoită să convoace cele două comisii de licenţiere pentru a relua procedura. "Sincer, aş dori să se întâmple acest lucru şi în acel moment vom convoca comisiile în regim de urgenţă, şi cea de fond, şi cea de apel, într-o singură zi", a adăugat Prunea.

"A fost un caz asemănător în Italia, Empoli, dacă nu mă înşel, dar la noi procedurile sunt foarte clare. În manualul de licenţiere nu este prevăzută nicio procedură legală de returnare a licenţei şi, pentru a nu mai zice nimeni că eu, personal, am ceva cu Sportul, am înştiinţat UEFA. Sincer, aş dori să putem convoca comisiile în regim de urgenţă, şi cea de fond, şi cea de apel."
Florin Prunea

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite