Jucăm superofensiv!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei handbaliste tricolore se află între primele 30 de marcatoare de la Mondiale Primele patru jocuri de la acest Mondial din Franţa au arătat o echipă a României foarte ofensivă, care

Trei handbaliste tricolore se află între primele 30 de marcatoare de la Mondiale

Primele patru jocuri de la acest Mondial din Franţa au arătat o echipă a României foarte ofensivă, care are însă probleme pe faza defensivă. Iar acest lucru este susţinut şi de statistica competiţiei, România având trei jucătoare în Top 30 marcatoare: Ramona Maier (25 goluri), Adina Meiroşu (19 goluri) şi Ionela Gâlcă-Stanca (19 goluri).

În aceste condiţii, nu este de mirare că în patru meciuri am marcat 139 de goluri, cu două mai puţin decât Norvegia, care este lideră la acest capitol. În ceea ce priveşte apărarea, aceasta a funcţionat foarte bine doar la jocul împotriva Coreei de Sud, meci la care Luminiţa Huţupan a avut un procentaj de 48% mingi apărate. Acest lucru a fost recunoscut şi de preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Cristian Gaţu.

"Partida cu selecţionata Coreei de Sud a fost una grea, dar a fost prima în care unul dintre portarii noştri a jucat foarte bine. Luminiţa Huţupan a fost aleasă jucătoarea meciului, dar nici fetele nu s-au lăsat şi au ştiut să profite de ocaziile avute, au înscris şi astfel am câştigat", a explicat Gaţu. Următorul joc al naţionalei va avea loc astăzi, de la ora 19.30, în direct la TVR 2, împotriva Spaniei.

Franţa, învinsă de Angola

Campioana Africii a reuşit prima mare surpriză la acest turneu, învingând echipa ţării-gazdă, scor 29-27. După o primă repriză bună, terminată cu un avantaj concludent pe tabelă, scor 16-11, Franţa a fost total depăşită de joc în partea secundă de Angola, care a avut în Nair Almeida cea mai bună jucătoare, cu 11 goluri marcate.
În aceste condiţii, Franţa are nevoie de două victorii în meciurile cu Macedonia, Rusia (campioana mondială) şi Norvegia (campioana europeană), pentru a se califica în sferturile de finală.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite