Jo Jo Dan va face apel la WBC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Învins la puncte de turcul Selçuk Aydin, în meciul pentru titlul interimar al categoriei semimijlocie, în versiunea WBC, Jo Jo Dan va face contestaţie.

Decizia finală a fost una partajată, adică doi arbitri au decis scorul în favoarea pugilistului turc(114-113) iar cel de-al treilea pentru Jo Jo Dan (116-111). Sportivul român a anunţat că va face apel la WBC pentru a contesta cea de-a doua repriză pe care pugilistul nostru a câştigat-o clar iar unul dintre arbitri i-a dat-o boxerul din Turcia. În cazul în care decizia va fi favorabilă lui Jo Jo Dan, meciul se va redisputa peste aproximativ o lună.

Presa de specialitate pare a-i da dreptate românului. Ziariştii străini au scris că românul a fost mult mai activ în ring, cu toate că a început mai prost decât turcul. "Decizia arbitrilor nu a reflectat situaţia din ring. Românul a urcat în categorie şi a făcut cel mai bun meci al vieţii sale în faţa intensului pugilist turc, care a fost susţinut de propriul public în sala Abdi Ipekci din Istanbul. Aydin a fost puţin mai bun în primele două runde, dar Dan a preluat treptat controlul şi începând din runda a patra", a scris site-ul eastsideboxing.com.

Cei de la Boxingnews24 spun că înţeleg de ce arbitrii au decis în favoarea sportivului turc. "Nu aş spune că a fost o hoţie, pentru că înţeleg de ce arbitrii-judecători ar fi mai impresionaţi de loviturile puternice ale lui Aydin, în comparaţie cu cele slabe ale lui Dan. De asemenea, Dan nu şi-a fost de ajutor alergând în ring toată seara, ca o versiune slabă a lui Floyd Mayweather Jr. „, menţionează site-ul citat , care a mai precizat şi faptul că românul are un stil „remarcabil de asemănător cu cel al lui Lucian Bute".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite