Jean Valvis: "Acţionarii s-au retras din cauza lui Copos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

fostul vicepremier nedorind să respecte obiectivele asumate în momentul în care s-a constituit societatea pe acţiuni.Rapid a jucat aseară, la Atena, cel mai important meci al său în Cupa UEFA,

fostul vicepremier nedorind să respecte obiectivele asumate în momentul în care s-a constituit societatea pe acţiuni.
Rapid a jucat aseară, la Atena, cel mai important meci al său în Cupa UEFA, dar asta nu l-a împiedicat pe George Copos să-şi vadă de afaceri. Mai exact, într-un moment în care toată suflarea rapidistă era în Grecia, pentru confruntarea cu Panathinaikos, Copos organiza, la Bucureşti, Adunarea Extraordinară a Acţionarilor FC SC Rapid SA. Scopul acesteia? Confirmarea faptului că Ostahie, Faţi, Talpeş, Dinu Gheorghe, precum şi ISAF i-au vândut lui George Copos acţiunile.
Astfel, noua structură organizaţională a grupării din Grant este următoarea: AFC Rapid - 82,4%, George Copos - 9,6%, Ana Holding - 6,8% şi Jean Valvis - 0,00949%. Mai mult, după terminarea şedinţei, George Copos l-a făcut răspunzător pe Jean Valvis, care nu a participat la respectiva adunare, de eşecul proiectului societăţii pe acţiuni. "La începutul anului l-am rugat pe Jean Valvis să facă nişte lucruri şi se pare că nu au fost făcute aşa cum trebuie". La auzul acestor acuze, Jean Valvis, care se afla cu echipa în Grecia, a luat foc şi a precizat că acţionarii minoritari s-au retras de la clubul giuleştean din cauza lui Copos. "Sigur, organizarea societăţii nu a fost cum trebuie. În luna aprilie am anunţat public nişte obiective, printre care control financiar sau împărţire departamentală, dar acestea nu au fost respectate de George Copos. În plus, domnul Copos nu a acceptat nici auditul. Este uşor să aruncăm responsabilitatea în curtea altora. Noţiunile fundamentale ale economiei de piaţă nu au fost implementate la acest club. Să nu uite domnul Copos că acele obiective nu au fost doar anunţate, au fost şi scrise. Asumate sub semnătură. Pot să fac public ce a semnat Copos. Să se ştie motivele pentru care au plecat acţionarii minoritari. S-au certat cu Valvis, care este în opoziţie, sau cu Copos, care este la putere?", a răspuns Jean Valvis, care s-a arătat dezamăgit de faptul că această Adunare Generală a fost organizată înaintea unei partide foarte importante din Cupa UEFA. "Am sugerat să amâne Adunarea Generală, dar Copos a spus că această întrunire este mai importantă decât echipa. Eu nici nu am participat, mi-am trimis reprezentanţii", a mai spus acţionarul clubului Rapid.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite