Cu Japonia în Cupa Davis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun tenismen nipon nu se află între cei mai buni 200 de jucători din lume. Partidele din acest weekend, care se dispută la Osaka, ne dau ca principali favoriţi. Meciurile se vor disputa în

Niciun tenismen nipon nu se află între cei mai buni 200 de jucători din lume. Partidele din acest weekend, care se dispută la Osaka, ne dau ca principali favoriţi. Meciurile se vor disputa în fiecare dimineaţă, de la ora 6 (ora României)

Începând de vineri şi până duminică, echipa de Cupa Davis a României, compusă din Pavel, Hănescu, Mergea şi Tecău, va întâlni Japonia într-o partidă importantă pentru rămânerea în Grupa Mondială.

Aceasta este prima dispută dintre cele două ţări în Cupa Davis, iar în cazul în care Japonia se va impune, aceasta va evolua pentru prima oară, din 1985, în Grupa Mondială. În ceea ce ne priveşte, noi jucăm al 11-lea meci de baraj din ultimii 12 ani. Întâlnirea va avea loc în Namihaya Dome Main Arena, Osaka, o arenă de 4.000 de locuri.

Cel mai scump abonament, pentru cele trei zile, este de 10.000 de yeni (echivalentul a 200 de lei), iar cel mai ieftin costă 5.000 de yeni (echivalentul a 100 de lei). Până acum, nici Hănescu şi nici Pavel nu s-au duelat cu cei mai buni jucători japonezi, Takao Suzuki şi Go Soeda, nici în circuitul ATP.

De altfel, japonezii nu ocupă locuri chiar bune în clasamentul ATP, Suzuki găsindu-se pe locul 216, în timp ce Soeda se află pe poziţia 230. În acest an, cei doi niponi au evoluat mai mult în turnee challenger, Soeda reuşind să câştige un astfel de concurs.

"Japonia este o echipă accesibilă pentru noi. Cel mai dificil este faptul că vom juca în deplasare. În plus, noi suntem după Open Romania, unde am jucat pe zgură, iar la ei vom evolua pe un teren rapid. Acesta este un dezavantaj pentru noi", ne-a declarat căpitanul nejucător, Florin Segărceanu. Întâlnirile vor putea fi urmărite la TVR 1, vineri şi duminică, de la ora 6.00, partidele de simplu, şi sâmbătă, de la ora 5.00, meciul de dublu.

Go Soeda şi Victor Hănescu sunt cei mai în formă jucători din cele două naţionale, astfel că se anunţă meciuri disputate chiar dacă între cei doi există o diferenţă de 124 de locuri în clasament

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite