Jandarmii au băgat zeci de suporteri în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

bătaie. Intervenţia în forţă a jandarmilor i-a făcut pe dinamovişti să se împrăştie. Dar cele mai dure înfruntări între forţele de ordine şi galeria Stelei s-au consemnat în timpul

bătaie. Intervenţia în forţă a jandarmilor i-a făcut pe dinamovişti să se împrăştie. Dar cele mai dure înfruntări între forţele de ordine şi galeria Stelei s-au consemnat în timpul partidei şi după încheierea acesteia. În minutul 66 al meciului, suporterii "roş-albaştrilor", care au luat loc la peluza a II-a a stadionului Dinamo, au provocat jandarmii, care au reacţionat în forţă, cu gaze lacrimogene. Fanii s-au retras către rândurile superioare, de unde au aruncat cu scaune în direcţia forţelor de ordine. Ulterior, au coborât şi s-au bătut cu jandarmii, folosind beţele de la steaguri. Unor suporteri stelişti li s-a făcut rău de la gazele lacrimogene şi au fost transportaţi pe braţe în afara stadionului. Între timp, galeria dinamovistă a aruncat o torţă în mijlocul fanilor stelişti, ceea ce nu a făcut decât să întărâte spiritele. Incidentele s-au repetat pe parcursul întregii reprize secunde, steliştii dând foc unui banner, ceea ce a provocat un mic incendiu la peluză, care a fost însă stins rapid de pompieri.

Lupte de stradă
Violenţele au continuat cu aceeaşi intensitate şi în afara arenei. Zeci de susţinători ai Stelei au ajuns în spital, majoritatea prezentând răni uşoare. La Spitalul Floreasca au ajuns şapte suporteri, iar la Spitalul Universitar de Urgenţă 14 persoane au solicitat îngrijiri medicale. Dintre acestea, două aveau răni provocate de gloanţe de cauciuc, iar una a fost reţinută pentru supraveghere timp de 12 ore. Suporterul internat a suferit un traumatism cranio-facial minor, contuzie forte de maxilar şi torace posterior, precum şi contuzii uşoare la abdomen, genunchi şi organe genitale. Un tânăr a ajuns la spital cu umărul dislocat, altul a suferit un traumatism abdominal, iar alţii au rămas fără dinţi după ciocnirea cu forţele de ordine. Jandarmii au aplicat 20 de sancţiuni contravenţionale, urmând să se stabilească dacă printre cei amendaţi se află şi persoane aflate în baza de date ca având antecedente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite