Jacques Rogge a inaugurat construcţia Satului olimpic de la Rio de Janeiro pentru JO din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Comitetului internaţional olimpic (CIO), Jacques Rogge, a fost prezent miercuri la inaugurarea lucrărilor de construcţie a Satului olimpic din Rio de Janeiro, unde vor avea loc întrecerile JO-2016.

"Astăzi este o zi foarte importantă, pentru că Satul Olimpic este inima Jocurilor, care uneşte sportivii fără nicio deosebire de origine", a afirmat şeful CIO la ceremonia care s-a desfăşurat într-un cort, ridicat pe terenul pe care se va construi Satul, citat de Agerpres.

"Acum 14 luni am acordat Jocurile de la Rio, pentru prima oară în America de Sud, unei ţări emergente, care va fi în frunte în următorii 10 ani", a adăugat el.

Preşedintelui CIO i-a fost prezentată o machetă care reproduce cele 48 de edificii ce vor servi drept locuinţe pentru găzduirea sportivilor în timpul Jocurilor Olimpice din 2016, străbătând şi terenul de 75 de hectare, din apropierea unei lagune din lângă cartierul Barra da Tijuca.

Satul olimpic va avea 17.700 de paturi, distribuite în apartamente de 3 sau 4 camere de minimum 12 metri pătraţi. Aproape jumătate din sportivi se află la 10 minute distanţă de instalaţiile de competiţie sau de antrenament, doar 27 la sută fiind nevoiţi să efectueze deplasări mai mari de 25 de minute, potrivit Comitetului olimpic brazilian (COB).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite