JO: Comitetul olimpic britanic, în dificultate financiară pentru JO din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comitetul olimpic britanic (BOA) a acumulat 1,5 milioane lire sterline pierderi în 2008 şi a fost nevoit să recurgă la un împrumut acordat în regim de urgenţă de către comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Londra din 2012, a anunţat miercuri BBC.

În 2007, BOA a terminat exerciţiul financiar cu o pierdere de 1,3 milioane lire sterline şi, conform BBC, dacă va continua în acest ritm ar putea ajunge direct la faliment în 2012.

Criticile sunt în creştere în Marea Britanie mai ales pe proiectul condus de fostul antrenor al XV-lui Trandafirului Clive Woodward, privind înfiinţarea unei celule ştiinţifice care să urmărească marile speranţe la medalii, considerat oneros şi cu eficacitate îndoielnică. Acest plan trebuia iniţial să fie finanţat prin fonduri private, dar Woodward nu a ajuns la un acord pentru găsirea unui sponsor.

Sportul britanic a fost afectat de criza mondială şi bugetele mai multor discipline sportive au fost drastic reduse. Recent, echipa reprezentativă de handbal şi-a pierdut antrenorul scandinav, în timp ce responsabilii federaţiei de polo pe apă încearcă să le găsească internaţionalilor lor cluburi pe continent.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite