Izbaşa va face un adevărat tur de forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campioana olimpică de la Beijing participă la mai multe turnee puternice la finele anului. Sandra Izbaşa va evolua la Toyota Cup din Japonia, la Grand Prix-ul de la Milano şi la finala Cupei Mondiale, programată pe 12 decembrie în Spania. 

După ultima ediţie a JO, Sandra Izbaşa nu a avut prea mult timp de odihnă. Singura sportivă care a adus o medalie de aur pentru gimnastica românească la Beijing nu a apucat să aibă un răgaz prea mare.

La puţin timp după încheierea Olimpiadei, antrenorul Nicolae Forminte nu a aşteptat prea mult ca fetele sale să primească felicitările pentru bronzul obţinut în proba pe echipe şi le-a rechemat în sală. Liderul echipei tricolore, Sandra Izbaşa, nu putea evita reluarea pregătirilor. Şi la nici două luni de la încheierea oficială a Jocurilor Olimpice de la Beijing a început un tur de forţă cu turnee de prim rang, la care campiona olimpică en-titre la sol nu putea lipsi.

Debut excelent la Memorialul Gander

Sandra şi-a făcut debutul în Elveţia, cu ocazia Memorialului Arthur Gander, care s-a ţinut în localitatea Chiasso. Iar acest lucru a coincis cu un concurs excelent făcut de româncă.

A fost o competiţie dominată clar de eleva pregătită de Nicolae Forminte, care a totalizat cel mai mare punctaj, după evoluţiile avute la trei aparate. La sol ea obţinând şi cea mai mare notă din concurs, 15,200. La sărituri a fost notată cu 14,000, în timp ce la bârnă a adunat 15,100. Aseară, sportiva noastră a participat la un nou concurs ce s-a ţinut tot în Ţara Cantoanelor. 

Încă trei concursuri

Până la sfârşitul anului, campioana olimpică de la Beijing mai are în program nu mai puţin de trei concursuri. Două dintre ele se vor desfăşura până la finalele acestei luni.

Primul va fi pe 15 noiembrie tocmai în Japonia, acolo unde este programată Toyota Cup. Imediat după ce se va duela cu puternice reprezentante ale Asiei, care şi-au anunţat prezenţa la concursul din Ţara Soarelui Răsare, Izbaşa va alerga cât se poate de repede la aeroport, pentru că doar o săptămână va concura la Grand Prix-ul de la Milano.

Ultimul concurs al Sandrei va fi Finala Cupei Mondiale, programată pe 12 decembrie în Spania. 

Singura reprezentantă

Din păcate, Sandra Izbaşa este singura gimnastă din România care poate participa în concursurile internaţionale la finele acestui an. Iar asta pentru că Ana Maria Tămârjan şi Gabriela Drăgoi sunt în recuperare după accidentările suferite şi nu s-au putut pregăti la timp pentru a putea face faţă în concursuri.

O altă posibilă candidată la astfel de competiţii, Andreea Grigore, a suferit o entorsă la gleznă şi a ieşit la rându-i din calcule. Restul fetelor nu l-au convins pe antrenorul coordonator al lotului feminin, Nicolae Forminte, că au motivaţia necesară pentru a merge la competiţiile programate la finele anului 2008.

Rezultate „Artur Gander“

1. Sandra Izbaşa (România)    44,300 p
2. Oksana Chuchovitina   (Rusia)    44,000 p
3. He Ling (China)    43,550 p
4. Ariella Kaeslin (Elveţia)    42,400 p
5. Xenia Afanasieva (Rusia)    42,050 p
6. Yasmin Zimmerman (Elveţia)    41,800 p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite