Italia şi-a băgat campioana în B

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Sentinţa este profund injustă şi conduita noastră şi cea a conducătorilor noştri a fost foarte corectă. Fiorentina va lupta cu toate mijloacele şi pe lângă toate instanţele competente

"Sentinţa este profund injustă şi conduita noastră şi cea a conducătorilor noştri a fost foarte corectă. Fiorentina va lupta cu toate mijloacele şi pe lângă toate instanţele competente pentru a se face lumină şi pentru a dovedi nevinovăţia sa absolută vizând toate ipotezele de fraudă", se arată în comunicatul grupării "viola". În schimb, preşedintele clubului Juventus Torino, Giovanni Cobolli Gigli, a declarat că se aştepta la un verdict mai echilibrat. "Este stupefiant. Vom face apel la Consiliul Federal. Nu înţelegem cum putem fi excluşi din campionat", a spus oficialul juventin. Românii au păreri divergente atunci când vine vorba să comenteze sentinţa. Florin Prunea, directorul de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, crede că decizia este blândă, în timp ce Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, este de părere că pedepsele sunt aspre. Cei mai afectaţi de verdict sunt Mutu şi Lobonţ, care joacă la Fiorentina, şi astfel vor fi nevoiţi să evolueze în cea de-a doua divizie.
Dezastru financiar
Expulzarea lui Juventus, AC Milan şi Fiorentina din Liga Campionilor va duce la un exod al fotbaliştilor şi va provoca pierderi uriaşe cluburilor în cauză. Specialiştii din domeniu sunt de părere că cele trei formaţii vor avea nevoie de zece ani pentru a atinge forţa financiară din ultimul sezon. De exemplu, Juventus are încheiate contracte de sponsorizare în valoare de 600 milioane de euro, dar aceste contracte vor trebui renegociate după ce echipa a fost trimisă în cea de-a doua ligă. În plus, jucătorii formaţiilor retrogradate au devenit o marfă extrem de căutată pe piaţa transferurilor, în condiţiile în care aceştia pot pleca pe sume mici. În aceste condiţii, Juventus riscă să rămână fără întreaga echipă. Fundaşul Zebina s-ar putea întoarce la Roma, Vieira este disputat de Inter, Roma şi Valencia, iar portarul Gianluigi Buffon este aproape de Arsenal. Real i-ar putea achiziţiona pe Emerson, Zambrotta şi Cannavaro, în timp ce despre suedezul Ibrahimovici se aude că ar fi semnat deja cu Inter.

Sentinţele anunţate
CluburiJuventus Torino: retrogradare în Serie B, cu 30 de puncte de penalizare, revocarea titlului 2004/2005 şi neacordarea titlului 2005/2006, amendă de 80.000 de euroFostul director general Luciano Moggi a fost suspendat cinci ani, la fel ca şi fostul administrator delegat, Antonio Giraudo.
AC Milan: rămâne în Serie A, penalizare de 44 de puncte pentru ediţia trecută de campionat plus 15 puncte pentru sezonul viitor şi 30.000 de euro amendă.
Vicepreşedintele Adriano Galliani: suspendare un an.
Leonardo Meani, responsabilul clubului pentru arbitri - trei ani şi şase luni suspendare.
Fiorentina: retrogradare în Serie B şi penalizare de 12 puncte în campionatul viitor plus 50.000 de euro amendă. Preşedintele onorific, Diego de la Valle, patru ani suspendare şi amendă 30.00 de euro, iar preşedintele Andrea Della Valle, trei ani şi jumătate suspendare şi 20.000 de euro amendă. Sandro Mencucci, administrator executiv Fiorentina, trei ani şi jumătate plus amendă de 10.000 de euro.
Lazio Roma: retrogradare în Serie B, şapte puncte de penalizare şi amendă de 40.000 de euro. Preşedintele Claudio Lotito, suspendare trei ani şi jumătate şi amendă de 10.000 de euro.
Conducători ai Federaţiei
Franco Carraro, fost preşedinte: suspendare pentru patru ani şi şase luni
Innocenzo Mazzini, fost vicepreşedinte: suspendare cinci ani
Conducători de arbitri
Paolo Bergamo, responsabil cu desemnarea arbitrilor, nu poate fi pedepsit de justiţia sportivă
Tullio Lanese, preşedintele Comisiei de Arbitri: suspendare doi ani şi jumătate
Gennaro Mazzei, vicecomisar: un an suspendare
Pietro Ingargiola, observator: avertisment
Arbitri de centru
Massimo De Santis: patru ani şi jumătate suspendare
Paolo Dondarini: trei ani şi jumătate suspendare
Gianluca Paparesta: suspendat trei luni
Arbitri asistenţi
Claudio Puglisi: suspendare un an
Fabrizio Babini: suspendare un an

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite