Echitaţie: Un cal al vicecampioanei olimpice Isabell Werth, depistat dopat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cal al vicecampioanei olimpice germane Isabell Werth a fost depistat pozitiv în cursul unei competiţii desfăşurate la Wiesbaden, medaliata cu argint în proba de dresaj la Jocurile Olimpice de la Beijing fiind suspendată, a anunţat Federaţia ecvestră germană.

De asemenea, sportiva a fost suspendată provizoriu de către Federaţia ecvestră internaţională (FEI), convocând-o pentru o audienţă în faţa tribunalului FEI, unde se va confirma, sau nu, suspendarea. Calul Wallach Whisper, un armăsar de 10 ani, a fost depistat pozitiv cu flufenazină, o substanţă interzisă, dar Isabell Werth vrea să ceară analiza eşantionului B, scrie Agerpres.

"Este o catastrofă pentru echitaţie, dar nu ne vom lăsa descurajaţi în aceste momente cu veşti proaste. Orice caz de dopaj este o catastrofă, dar în cazul unui model cu este Isabell Werth este cu atât mai rău", a declarat preşedintele federaţiei germane, contele Breido zu Rantzau.

Cvintupla campioană olimpică (de 4 ori cu echipa, o dată la individual) a câştigat la Wiesbaden (30 mai-1 iunie) 2 premii de dresaj cu 2 cai diferiţi, între care şi cel testat pozitiv. Flufenazina este utilizată pentru a lupta împotriva bolilor psihice, cum este schizofrenia, la cai fiind folosit pentru că determină inhibiţia la durere, în special.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite