Ionela Târlea nu merge la Mondialele de atletism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi şi-a îndeplinit baremul de participare la Campionatele Mondiale în sală, care vor avea loc în perioada 10-12 martie, Ionela Târlea-Manolache, vicecampioană olimpică la Atena, nu va face

Deşi şi-a îndeplinit baremul de participare la Campionatele Mondiale în sală, care vor avea loc în perioada 10-12 martie, Ionela Târlea-Manolache, vicecampioană olimpică la Atena, nu va face deplasarea la Moscova. În schimb, ea va concura, duminică, la Cupa Europei, programată la Lievin.
"După operaţia la genunchi pe care a suferit-o anul trecut, Ionela a fost forţat ă să facă o pauză îndelungată. Nu a avut timp suficient pentru pregătire, aşa că, pentru imaginea ei, e mai bine să rămână acasă, decât să fie eliminată în serii sau semifinale. Din această cauză nu vom merge nici cu ştafeta la Mondiale, pentru că Ionela era omul de bază", ne-a declarat Constantin Mihail, directorul tehnic al federaţiei de specialitate. Târlea nu este singurul sportiv care ratează competiţia de la Moscova din cauza unor probleme de sănătate. În aceeaşi situaţie se află şi săritorii în înălţime Oana Pantelimon şi ştefan Vasilache, ultimul fiind medaliat cu bronz la ediţia de acum doi ani. "Îmi pare rău pentru ştefan, mai ales că a sărit foarte bine în acest an, având un rezultat de 2,28 m. El acuză însă o jenă chiar la piciorul de bătaie şi nu are rost să riscăm", a completat Mihail.
În aceste condiţii, pentru prima oară la o competiţie oficială, delegaţia ţării noastre va cuprinde mai mulţi băieţi decât fete. La Moscova vom fi reprezentaţi de 17 sportivi, nouă băieţi şi şapte fete, care au drept obiectiv cucerirea a una-două medalii şi calificarea în alte trei-patru finale. De departe, cele mai mari şanse de a prinde podiumul le are triplusaltistul Marian Oprea, care va aborda competiţia din postura de mare favorit, el fiind autorul celui mai bun rezultat mondial al sezonului, cu 17,74 m. De altfel, el vizează nu doar medalia de aur, ci şi doborârea recordului lumii. "Oprea nu este singurul capabil de un rezultat bun. Maria Cioncan a fugit foarte bine la Naţionale, mai este Corina Dumbrăvean, tot la semifond, sau Gheorghe Guşet, la aruncarea greutăţii. Iar Adina Anton, la lungime, poate furniza oricând o surpriză", a conchis Constantin Mihail.

Fetele, la Cupa Europei
Duminică, reprezentativa feminină a ţării noastre va participa la Cupa Europei, competiţie care reprezintă ultima verificare înaintea CM de la Moscova. Concursul, aflat la a doua ediţie, va avea loc la Lievin (Franţa) şi va reuni cele mai bune opt echipe de pe continent, acestea fiind din Rusia, Germania, Franţa, Spania, România, Ucraina, Polonia şi Suedia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite