Ioan Sdrobiş: "Badea are un dram de nebunie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două goluri au fost de ajuns pentru ca Steaua să ajungă, după zece ani, în grupele Ligii Campionilor. Ambele reuşite au aparţinut unui jucător care, în urmă cu numai patru luni, lupta din

Două goluri au fost de ajuns pentru ca Steaua să ajungă, după zece ani, în grupele Ligii Campionilor. Ambele reuşite au aparţinut unui jucător care, în urmă cu numai patru luni, lupta din greu ca FC Vaslui să scape de retrogradare. Numele lui: Valentin Badea.
Lumea din Alexandria povesteşte că Valentin şi-ar fi făcut debutul în sport ca jucător de handbal şi abia apoi a ajuns la echipa de fotbal Rulmentul din oraşul natal, acolo unde a început şi actualul său coechipier, Sorin Paraschiv. Norocul său avea să se numească Ioan Sdrobiş. "Părintele" şi-a dat seama că are în faţă un diamant neşlefuit, l-a plăcut şi l-a adus la Petroşani. "De când a marcat, mă sună de trei ori pe zi. I-am spus să se calmeze, că se află doar la început. Trebuie să fie modest, pentru că este doar începutul marii performanţe. Imediat după meci, am vorbit cu el şi i-am spus că a ajuns fotbalist, doar a dat gol în Europa", a povestit Ioan Sdrobiş momentele trăite de jucător, imediat după fluierul de final al meciului cu Standard.
Dar cine este acest Badea? Tot Sdrobiş dezleagă misterul. "Timid şi modest în afara terenului, dar în timpul meciului are un dram de nebunie necesar oricărui atacant. Îşi asumă responsabilitatea în momente-cheie. Riscă. Asta am apreciat la el. ţin minte că îl înjurau colegii lui la Petroşani şi îmi tot spuneau că nu pasează. Dar le închidea gura tuturor, pentru că o băga în poartă. Asta e, atacantul joacă 50 la sută pentru echipă şi 50 la sută pentru el. E jucător care, în situaţii-cheie, vede doar poarta. Uită de coechipieri, antrenori, arbitri… Chiar eu i-am spus să-l omoare pe ăla care stă în poartă", îşi aminteşte "Părintele", care are şi o temere în ceea ce-l priveşte pe fostul său elev. "La câtă vâlvă s-a făcut în jurul lui, mi-e frică să nu clacheze. Cel mai bine este ca presa să-l coteze la nivel mediu. Dacă nu era Steaua, nu era nici Vali Badea", a mai spus Sdrobiş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite