Ioan Andone: "Şi pe «grasul» de Fabbiani toţi îl criticau. Acum îl laudă!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ceva mai relaxat la adăpostul celor opt puncte care îl despart, după etapa 22, de Rapid şi de Steaua, Ioan Andone recunoaşte că jucătorii sosiţi în iarnă mai au nevoie de o perioadă de

Ceva mai relaxat la adăpostul celor opt puncte care îl despart, după etapa 22, de Rapid şi de Steaua, Ioan Andone recunoaşte că jucătorii sosiţi în iarnă mai au nevoie de o perioadă de adaptare până să se acomodeze cu liga păstorită de Dumitru Dragomir. Ieri după-amiază, antrenorul de la CFR Cluj a stat de vorbă cu "Adevărul".

- Aţi început ultimul meci de campionat cu o singură noutate faţă de 2007, şi anume Dubarbier.

- Se pare că el şi-a dat drumul mai repede, ca să zic aşa. Nu-mi fac însă niciun fel de probleme cu ceilalţi, eu le cunosc valoarea şi în curând o să se convingă toată lumea. O să fie la fel ca şi cu "grasul" de Fabbiani, pe care toţi îl laudă acum, dar la început toată lumea îl înjura de mama focului.

- Totuşi, i-aţi ţinut pe bancă pe Hirschfeld şi Dorsin, doi jucători care au evoluat toamna trecută în grupele Ligii Campionilor.

- Şi ce-i cu asta? Eu sunt cel care răspunde de rezultatele echipei, aşa că trebuia să găsesc mereu formula câştigătoare. După înfrângerea în faţa Stelei, erau necesare unele schimbări, nu numai în efectiv, ci şi în sistemul de joc. Cele trei puncte puse în joc erau mult prea importante, de aceea au intrat Nuno Claro şi Panin, de aceea nu am mai jucat cu patru mijlocaşi în linie, ca de obicei. Mai multe nu spun, că după aia o să-mi cereţi şi formula de joc din meciul din etapa viitoare cu Ceahlăul.

- S-au cheltuit totuşi mulţi bani în iarnă pentru transferuri, dar singurul care a confirmat e argentinianul Dubarbier.

- Nu e chiar aşa. Diego Ruiz a dat golul care ne-a dus în semifinalele Cupei României, iar Hirschfeld a scos la 1-1 în meciul cu Craiova o minge extrem de grea. Dorsin, care a fost nominalizat de două ori în echipa etapei în Liga Campionilor, a venit în pregătirile de iarnă după şase săptămâni de inactivitate cauzate de o ruptură musculară, şi asta se simte. În plus, conducerea clubului e decisă să continue politica extrem de utilă, cred eu, de a crea concurenţă pe posturi, astfel că pe fiecare loc din primul 11 să se bată doi jucători de valori aproape egale.

- Totuşi...

- Spuneţi-mi mie, la ce echipă din Liga 1 mai e aşa bătaie pe posturi? Rămân la părerea că toate cele cinci transferuri de iarnă ne vor fi extrem de utile, în campionat şi mai ales în cupele europene, pentru că doar acolo se va vedea exact valoarea lor.

- Vă simţiţi mai relaxat, acum, la 8 puncte de Rapid şi de Steaua?

- Sincer vă spun că sunt la fel de preocupat ca şi la începutul acestui retur. Sigur, faţă de Rapid avem cu trei puncte mai mult decât aveam înaintea etapei 20. Diferenţa faţă de Steaua e aceeaşi, dar şi acum mă apucă nervii când mă gândesc la înfrângerea din Ghencea. A venit puternic din urmă Poli Timişoara, vom avea un meci teribil de greu şi la Urziceni, eu zic că lupta e deschisă, iar titlul se va hotărî abia în ultima etapă.

Campania de iarnă, un fiasco?

Evoluţia ştearsă a jucătorilor aduşi în această iarnă în Gruia nu a fost deloc pe placul finanţatorului Arpad Paszkany şi a preşedintelui Iuliu Mureşan, care au dovedit de nenumărate ori că nu acceptă compromisuri atunci când e vorba de echipa de fotbal.

Hirschfeld, Dorsin, Peralta, Diego Ruiz şi Dubarbier au costat peste trei milioane de euro şi au printre cele mai mari contracte la CFR Cluj, iar şefii par să nu aibă prea multă răbdare cu aceştia. Conducerea clujenilor i-a acuzat, mai mult sau mai puţin voalat, pe impresarii care au intermediat transferurile şi i-au atenţionat că nu vor mai colabora dacă fotbaliştii vor continua să nu dea randament. (Daniel Nazare)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite