EXCLUSIV Bute are fisură de metacarpian la degetul inelar. Vezi cât va lipsi boxerul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Bute i-a dat 306 pumni jamaicanului Glen Johnson, pe care l-a învins la puncte, deşi  trei sferturi din meci a boxat accidentat. Vezi mai jos imagini exclusive cu mâna stângă a lui Lucian Bute imediat după meci.

UPDATE Luni Ora 18.50. Aşa cum „adevarul.ro“ v-a anunţat în premieră încă de ieri, Lucian Bute s-a ales cu mâna stângă umflată după meciul în care şi-a apărat titlul mondial în faţa jamaicanului Glen. Johnson. Bute a făcut azi o ecografie pentru a vedea exact ce problemă are la mână şi a flat că s-a ales cu o fisură a degetului inelar, mai exact a metacarpianului.

În aceste condiţii, Bute va lipsi din ring trei săptămâni.

Click pe foto pentru a vedea pozele cu mâna lui Lucian Bute

Click pe foto pentru a vedea pozele cu mâna lui Lucian bute

DUMINICĂ

Lucian Bute a rămas neînvins, păstrându-şi centura de campion mondial la box, categoria supermijlocie, versiunea IBF şi după cel de-al 30-lea meci din cariera sa de profesionist. La Quebec, în faţa a 15.000 de spectatori, Bute (31 de ani) şi-a pus în joc pentru a 9-a oară titlul şi l-a învins la puncte pe jamaicanul Glen Johnson (42 de ani).
Scorul general, după 12 reprize, a fost 359-327, toţi cei trei arbitri socotindu-l învingător detaşat pe român. De altfel, conform statisticilor, Bute a trimis 306 pumni către adversarul său, 123 dintre aceştia fiind lovituri puternice. Johnson n-a lovit nici pe jumătate cât el, reuşind doar 128 de pumni (47 în forţă).

„Rupt" în repriza a patra

Lucian a pierdut o singură repriză „Cred că e vorba de cea de-a patra, când am simţit o durere ascuţită la pumnul stâng. Sper să nu fie fractură, deşi mâna mi s-a umflat foarte tare. În timpul meciului am strâns din dinţi şi am încercat să lovesc din toate puterile, dar Johnson s-a apărat foarte bine. În plus, e şi un tip extrem de puternic. Stătea foarte bine pe picioare şi risca neobişnuit de puţin", a declarat Bute.

image

El va face astăzi, la Montreal, o radiografie pentru a vedea cât de gravă este accidentarea. Victoria în faţa jamaicanului este prima obţinută la puncte, după o serie de şase meciuri în care Bute şi-a făcut KO adversarii.

„Ştiu că lumea ar fi vrut să termin meciul mai repede, dar am demonstrat că ştiu să lupt şi 12 reprize într-un ritm foarte bun. Jamaicanul e greu de făcut KO. În 68 de meciuri câte avea până ieri o singură dată a fost trimis la podea. Sunt mulţumit de cum mi-a ieşit jocul. M-am mişcat bine în ring şi n-am primit nicio lovitură care să mă pună în dificultate. Nimeni nu l-a bătut pe Johnson atât de clar cum am făcut-o eu", a mai declarat românul.

Meciul a început mai devreme

Disputa Bute - Johnson fusese programată să înceapă la ora 4.00 (ora Bucureştiului), dar cei care au deschis televizoarele atunci au avut surpriza să constate că meciul se afla deja în repriza a cincea. Explicaţia devansării e dată de anularea a două meciuri din programul galei, care l-au trimis mai repede pe Bute în ring.

"Sunt gata să mă bat cu oricine. Pe lângă Ward şi Froch, posibili adversari sunt şi Kessel şi Pavlik. Dacă mă ţine Dumnezeu sănătos mai boxez 3-4 ani."
Lucian Bute
campion mondial IBF

Lucian Bute
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite