Invincibilii lui Emil Săndoi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata de tineret a României a remizat, scor 1-1, pe terenul Italiei Tricolorii au ţinut în şah, marţi, la Pistoia echipa olimpică italiană, înregistrând cel de-al 16-lea meci

Selecţionata de tineret a României a remizat, scor 1-1, pe terenul Italiei

Tricolorii au ţinut în şah, marţi, la Pistoia echipa olimpică italiană, înregistrând cel de-al 16-lea meci consecutiv fără înfrângere.

Italienii au condus la pauză cu 1-0 prin golul atacantului Giuseppe Rossi, trecut pe la Manchester United şi ajuns la Villarreal, care l-a învins pe Tătăruşanu cu un şut deviat de fundaşul Tudose. Tricolorii au obţinut remiza cu trei minute înainte de final meciului, când Bogdan Stancu a marcat din şase metri după o pasă excelentă a lui Ochiroşii.

Echipa de tineret a României îşi majorează astfel seria de jocuri fără înfrângere, care durează de doi ani. "Sunt foarte mulţumit de jucători şi ţin să-i felicit. Am jucat împotriva unei echipe de o valoare incontestabilă, care mai avea şi avantajul unei limite mai mari de vârstă.

Am demonstrat că, în ultimul timp putem juca de la egal la egal cu forţe ale Europei, precum Franţa, Italia, Anglia sau Portugalia. Am adunat 16 meciuri fără înfrângere şi cred că asta spune totul", ne-a declarat selecţionerul Emil Săndoi.

Dacă românii au aliniat echipa sub 21 de ani, italienii au introdus echipa olimpică sub 23 de ani. Italienii l-au avut în teren şi pe atacantul de 30 de ani al lui Lazio, Tomasso Rocchi, admis în cazul unei selecţionate olimpice.

Piţurcă, în tribună

Meciul disputat pe arena Stadio Comunale din localitatea Pistoia a constituit un prilej bun pentru selecţionerul primei reprezentative a României, Victor Piţurcă, să-i urmărească la treabă pe jucătorii tineri care pot face pasul spre echipa mare.

"Din păcate ne-au lipsit trei jucători importanţi, precum Ropotan, Sepsi şi Keşeru, lideri ai echipei", a spus Săndoi. Selecţionerul Italiei, Marcello Lippi, a fost şi el prezent în tribună pentru a urmări meciul, care pentru peninsulari a însemnat o repetiţie înaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing.

Meci de foc în Ţara Galilor

Echipa condusă de Emil Săndoi va disputa împotriva selecţionatei Ţarii Galilor o "dublă" decisivă pentru calificarea la Campionatul European din 2009. Britanicii conduc Grupa 10 cu patru puncte în faţa tricolorilor şi, în cazul unei victorii în faţa românilor, sunt calificaţi pentru baraj.

Astfel, România trebuie să obţină minimum patru puncte în cele două meciuri. În acest caz, galezii ar păstra un punct avans, dar nu mai au niciun meci de disputat. România va mai juca împotriva Bosniei, pe teren propriu, şi, printr-o victorie va câştiga grupa şi va merge în barajul pentru Euro. Tricolorii vor juca în Ţara Galilor pe 20 august, iar returul e programat pe 9 septembrie la Iaşi.

Seria fără înfrângere a "tineretului"

România - Grecia 1-0
Moldova - România 0-2
România - Irlanda de N 2-0
România - Polonia 1-0
Franţa - România 1-1
Malta - România 0-1
Anglia - România 1-1
Slovacia - România 2-2
România - Bosnia 3-0
România - Franţa 0-0
România - Malta 4-0
Moldova - România 0-0
Irlanda de N - România 1-3
Portugalia - România 1-1*
Portugalia - România 1-1*
Italia - România 1-1

* Meciuri disputate într-un stagiu de pregătire din Portugalia

Bilanţ: 16 8 8 0 24-8

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite