Interzis la bucuria cu pumnul în aer!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă un jucător de tenis prezent la Wimbledon recurge la un asemenea gest, va fi penalizat cu pierderea de puncte din game-urile respective şi chiar ar putea fi descalificaţi Oficialii de

Dacă un jucător de tenis prezent la Wimbledon recurge la un asemenea gest, va fi penalizat cu pierderea de puncte din game-urile respective şi chiar ar putea fi descalificaţi

Oficialii de la Wimbledon vor să scoată "în afara legii" practica de a strânge pumnul atunci când un jucător sau jucătoare câştigă un punct. Astfel, acest obicei se adaugă altor gesturi care sunt interzise pe iarba londoneză: înjuratul, fumatul sau gesturile obscene.

"Strângerea pumnului ar trebui să rămână pe terenul de fotbal. Nu ne-a păsat atunci când americanii foloseau pe scară largă strângerea pumnului, dar când am văzut că Tim Henman a preluat şi el acest gest a devenit evident că tradiţia Wimbledonului era în pericol. Am devenit de-a dreptul îngrijoraţi şi după ce Şarapova a început să strângă pumnul după ce câştiga un punct, aşa că a trebuit să luăm măsuri", a declarat Michael Bilge, responsabil cu normele de comportament în tenisul britanic. Acesta a mai spus că jucătorii care strâng în mod repetat pumnul şi ţipă vor fi penalizaţi prin pierderea de puncte, iar în final vor fi descalificaţi. În schimb, sportivii sunt încurajaţi de organizatori să-şi scrie o scrisoare de mulţumire, dar numai după ce trag concluzii cu privire la meciul jucat.

Andy Murray s-a retras

Speranţele britanicilor ca un conaţional să câştige la Wimbledon au scăzut drastic după ce Andy Murray a anunţat că nu poate juca. "Doctorul m-a sfătuit să nu particip, pentru că mai am nevoie de încă 10 zile pentru a mă reface în totalitate. M-am pregătit mult pentru acest turneu, dar nu sunt 100% apt. Încheietura joacă un rol important în acest sport, iar cei care au revenit pe teren fără să fie refăcuţi în totalitate au avut mai mult de păgubit", a declarat Murray. În aceste condiţii, britanicii îşi pun cele mai mari speranţe în Tim Henman, care a ajuns de patru ori până în semifinale (1998, 1999, 2000 şi 2001).

Ploaia dă peste cap turneul

Nici nu a început bine competiţia de la Wimbledon că ploaia a început să-şi facă de cap. Ieri-dimineaţă, chiar înainte de începerea primelor meciuri, îngrijitorii au fost nevoiţi să pună prelatele pe terenuri. De altfel, prognoza pentru această săptămână nu este favorabilă tenisului, meteorologii avertizând că va ploua torenţial.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite