Inter Milano, campioană pe teren după 18 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa patronată de Massimo Moratti a avut nevoie de rezolvarea problemei arbitrilor corupţi pentru a putea câştiga un titlu Miliardarul italian Massimo Moratti şi-a văzut visul

Echipa patronată de Massimo Moratti a avut nevoie de rezolvarea problemei arbitrilor corupţi pentru a putea câştiga un titlu

Miliardarul italian Massimo Moratti şi-a văzut visul împlinit. Cu rivalele Juventus şi AC Milan penalizate din cauza implicării în scandalul meciurilor aranjate, echipa sa a primit undă verde pentru a domina fotbalul italian.

Lider autoritar de-a lungul acestei stagiuni de Serie A, Inter Milano a devenit duminică şi matematic campioana Italiei, graţie victoriei cu Siena, scor 2-1, şi înfrângerii celor de la AS Roma, 1-2 cu Atalanta. Fan al echipei de mic copil, Massimo a avut ambiţia de a readuce interiştilor gloria trăită în anii `60, când tatăl său, Angelo Moratti, conducea clubul.

Din 1995, Moratti junior a cheltuit un miliard de euro pentru Inter, a adus la club aproximativ 120 de jucători, a angajat şi concediat 14 antrenori.

I-a cumpărat pe Ronaldo, Recoba, Vieri (n.r. - pentru care a plătit 48 milioane de euro!) sau Adriano. Degeaba. Echipa a fost mereu aproape, dar niciodată campioană în această perioadă. Milan şi Juventus şi-au împărţit de cele mai multe ori titlurile. Norocul interiştilor s-a schimbat anul trecut, când Italia a fost cuprinsă de unul dintre cele mai mari scandaluri de corupţie din istoria fotbalului mondial. Judecătorii italieni au ajuns la concluzia că Juventus, Milan, Lazio sau Fiorentina controlau arbitri şi alţi oficiali din fotbalul italian, în timp ce GEA World, firmă apropiată de Juventus, avea sub contract un număr impresionant de fotbalişti din Serie A. Ancheta a adus pedepse aspre pentru Juventus, retrogradată în Serie B, plus penalizări pentru Milan, Lazio şi Fiorentina.

Avantajată de pedepsele primite de aceste cluburi, Inter a reuşit în acest sezon să domine fără mari probleme competiţia şi şi-a însuşit titlul pe care îl aştepta din 1989, anul în care a cucerit ultimul său trofeu în Serie A. Inter primise şi titlul pentru sezonul trecut din partea federaţiei, însă fanii au preferat să aştepte unul câştigat 100% pe teren pentru a sărbători cu adevărat.

Spania: FC Barcelona suferă

1. FC Barcelona 59p
2. FC Sevilla 58p
3. Real Madrid 57p

Cu şapte etape înainte de final, lupta pentru titlu în Spania se dă între trei echipe. Campioana ultimilor ani, Barcelona, conduce clasamentul, deşi nu mai convinge ca în ultimele sezoane. FC Sevilla şi Real Madrid ţin aproape, la 1 şi, respectiv, 2 puncte distanţă. Barca are avantajul meciului direct dintre Real şi Sevilla, programat pe 6 mai.

Anglia: Duel Chelsea - Manchester

1. Manchester United 82p
2. Chelsea 79p
3. Liverpool 67p

Lupta pentru titlu în Anglia se dă între Chelsea şi Manchester United, echipe care îşi vor disputa finala Cupei Angliei şi au şanse mari să se întâlnească şi în finala Ligii Campionilor. Cu patru etape rămase de jucat, Jose Mourinho trebuie să aştepte o greşeală de la Manchester United pentru a-şi adjudeca al treilea titlu consecutiv în Premier League.

Germania: Bayern nu mai e regină

1. Schalke 62p
2. Werder Bremen 60p
3. VfB Stuttgart 58p

Patru etape mai sunt până la sfârşitul campionatului în Germania şi Schalke, Werder şi Stuttgart sunt în cursă pentru titlu. Marea surpriză e că Bayern Munchen, formaţie care a dominat competiţia în ultimii ani, a ieşit timpuriu din luptă, aflându-se acum la nouă puncte de primul loc.

Olanda: Thriller de 90 de minute

1. AZ Alkmaar 72p
2. Ajax Amsterdam 72p
3. PSV Eindhoven 72p

Ultima etapă din prima ligă olandeză, programată pe 29 aprilie, va decide campioana, nu mai puţin de trei echipe având şanse la titlu. Interesant e că toate trei, AZ Alkmaar, Ajax şi PSV, au acelaşi număr de puncte şi nu au decât varianta victoriei, urmând să aştepte şi un insucces al rivalilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite