Întâlnirea titanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Timp de o săptămână, fosta glorie Pete Sampras şi actualul lider mondial, Roger Federer, vor juca trei meciuri demonstrative de tenis pe continentul asiatic. Sampras şi Federer sunt

>> Timp de o săptămână, fosta glorie Pete Sampras şi actualul lider mondial, Roger Federer, vor juca trei meciuri demonstrative de tenis pe continentul asiatic.

Sampras şi Federer sunt consideraţi a fi cei mai mari jucători de tenis din istorie, dar nu au fost adversari decât o dată. În anul 2001, la Wimbledon, tânărul elveţian reuşea să facă un joc excepţional şi să-l învingă pe american, scor 7-6, 5-7, 6-4, 6-7, 7-5, anunţând încă de atunci că poate deveni la fel de mare precum americanul.

La şase ani distanţă, cei doi se vor afla iarăşi faţă în faţă. Federer şi Sampras vor disputa trei jocuri demonstrative la Seul, astăzi, Kuala Lumpur - joi şi Macau - sâmbătă. Chiar dacă, la prima vedere, lupta pare inegală (Federer se află în cel mai bun moment al carierei, în timp ce Sampras s-a retras din circuitul profesionist în 2002), lucrurile nu stau chiar aşa. Americanul munceşte din greu pe terenul de tenis, iar din trei participări la "Jim Courier Outback Champions" nu a pierdut niciun meci.

"Să joc împotriva lui Federer este ceva unic. El domină actuala generaţie aşa cum am făcut eu cu ani în urmă, dar dominaţia lui este mai autoritară decât a fost a mea", a spus Sampras. Mult mai entuziasmat s-a arătat însă elveţianul. "De când eram copil mă uitam şi încercam să imit lovitura de rever a lui Sampras, iar acum această lovitură face parte din arsenalul meu.

În acest an m-am antrenat cu el în Los Angeles şi pot să spun că lovitura lui de dreapta este încă letală, iar serviciul impecabil. O să fie un meci foarte, foarte greu", a precizat şi Federer. Întâlnirea dintre cei doi va putea fi urmărită în direct numai pe Boom Sport One, astăzi, de la ora 11.00, joi de la ora 14.00 şi sâmbătă de la ora 8.00.

Pete Sampras

Roger Federer

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite