Întâlnim studenţi eminenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Selecţionata Luxemburgului joacă azi cu România, după ce a produs surpriza sâmbătă: un 1-0 cu Belarus. România se poate califica matematic la Euro 2008 dacă învinge în această seară

Selecţionata Luxemburgului joacă azi cu România, după ce a produs surpriza sâmbătă: un 1-0 cu Belarus.

România se poate califica matematic la Euro 2008 dacă învinge în această seară în partida cu Luxemburg (20.15, TVR 1), iar bulgarii se împiedică la Tirana, cu Albania. În faţa unei echipe cu doar doi jucători profesionişti, dar cu mulţi studenţi, Piţurcă e tentat să renunţe la formula cu trei mijlocaşi defensivi şi să-l titularizeze pe Dică.

Luxemburghezii sunt pe val după ce au întrerupt o serie de 55 de înfrângeri consecutive, dar recunosc că au nevoie de o minune pentru a-i încurca pe Chivu şi compania. "Toată România crede în calificare", a titrat ieri cotidianul luxemburghez "Le Quotidien", precizând: "Federaţia din Luxemburg aşteaptă un număr mare de spectatori curioşi la meci, mai ales după victoria istorică în faţa Belarusului.

Apoi, diaspora românească din zonă este şi ea interesată de meci, la stadion putând veni chiar şi 2.000 de români dornici de o întâlnire cu istoria. Luxemburg va încerca să îşi asume rolul de arbitru al luptei pentru calificare.

Ziarul din Luxemburg vorbeşte şi despre un interes al lui Manchester United pentru stelistul Goian. "Defensiva României este blindată cu Chivu de la Inter, cu gigantul Goian, marcatorul din meciul cu Olanda, şi urmărit îndeaproape de Manchester United, care ar vrea să-l transfere în iarnă", susţine "Le Quotidien".
Luxemburghezii se bazează pe doi fotbalişti profesionişti, Mutsch (Aarau) şi Mutsch (Metz).

În ciuda aparenţelor, gazdele de astăzi vin după o victorie istorică în faţa Belarusului condus din teren de naţionala "tunarului" Aleksandr Hleb. Succesul din Belarus (1-0) este primul al naţionalei Luxemburgului după 12 ani, timp în care naţionala lui Guy Hellers a înregistrat 55 de înfrângeri consecutive. Naţionala lui Penev joacă astăzi în deplasare în Albania, cu echipa care i-a scos practic din lupta pentru calificare, în urma rezultatului din tur (0-0).

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite