Insula scufundată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Englezii sunt în stare de şoc după meciul pierdut cu Croaţia, scor 2-3. Vor vedea Euro 2008 la televizor, iar naţionala de fotbal e luată la ţintă de presă şi de suporteri. Selecţionerul

Englezii sunt în stare de şoc după meciul pierdut cu Croaţia, scor 2-3. Vor vedea Euro 2008 la televizor, iar naţionala de fotbal e luată la ţintă de presă şi de suporteri. Selecţionerul Steve McClaren a fost demis ieri după-amiază.

Anglia şi-a văzut năruite speranţele de calificare la Euro 2008, pierzând miercuri, pe noul Wembley, partida cu Croaţia. Oaspeţii au condus cu 2-0 la pauză, profitând de prestaţia jenantă a portarului englez Carson. Lampard şi Crouch au adus egalarea în repriza secundă, pentru ca Petric să marcheze golul care i-a îngropat definitiv pe elevii lui Steve McClaren.

"Un Carson catastrofal dă tonul unei Anglii abjecte, care ajunge la fund", a titrat ieri "The Independent", după ce Anglia a ratat calificarea la Euro 2008. Este pentru prima dată după Cupa Mondială din 1994 când englezii nu participă la un turneu final şi, în premieră din 1984, când lipsesc de la un campionat european. Şocaţi de Croaţia, englezii s-au pus deja pe treabă pentru a-şi redresa naţionala.

Selecţionerul McClaren a fost concediat ieri, iar portughezul Jose Mourinho este favorit pentru a-l înlocui. O altă variantă ar fi italianul Fabio Capello, care s-a autopropus deja. "E una dintre cele mai dureroase zile din carierea mea", a declarat ieri McClaren.

Sare pe rană

Căpitanul croaţilor, Niko Kovac, s-a declarat amuzat de stilul de joc al englezilor. "Noi formăm o echipă, în timp ce Anglia nu reuşeşte acest lucru. Anglia nu a ştiut decât să-l angajeze pe Crouch, care întorcea întotdeauna balonul la Lampard sau Gerrard. Pentru noi, a fost foarte uşor să învingem", a declarat Kovac.

"Caricatură de generaţie"

Presa britanică nu i-a menajat pe elevii lui McClaren. "Încă o caricatură de generaţie de aur", a scris ieri "The Guardian", în timp ce "Daily Mail" scrie că selecţionerul englez este "un impostor supraevaluat, excesiv de încrezător". McClaren a fost numit în funcţie după Cupa Mondială din 2006, fiind recomandat de performanţele avute cu Middlesbrough, echipă cu care anul trecut a ajuns în finala Cupei UEFA, eliminând pe parcurs şi Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite