Instrucţie cu Tunisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carmen Amariei şi colegele ei s-au distrat cu africancele (39-22) înaintea dificilului meci cu Norvegia. România ocupă primul loc în grupa C, la egalitate de puncte (8) cu Norvegia, formaţia pe care o va înfrunta astăzi, la ora 13.15 (în direct la TVR 1).

Repetiţie pentru disputa cu Norvegia, de astăzi (ora 13.15 / TVR1), întâlnirea cu Tunisia de ieri a fost abordată de echipa României cu mai multă concentrare decât se întâmplase cu Japonia. Nu întâmplător, cu excepţia primelor minute, tricolorele au condus la diferenţe consistente - 8-4 în minutul 9, 23-10 la pauză şi 39-22 la final.

Fără să se teamă pentru victorie, antrenorul Radu Voina şi-a permis să le folosească pe toate cele 14 jucătoare trecute pe foaia de meci. Cel mai mult a jucat Ada Nechita (50:35 minute), iar cel mai puţin Melinda Geiger (13:32). Folosită pentru prima dată la această ediţie a CM, Ramona Maier s-a accidentat în minutul 23, din fericire fără urmări grave, fiind menajată mai apoi. Ea a evoluat 33 de minute şi 13 secunde, timp suficient pentru a marca 5 goluri din nouă aruncări.

Marcatoarea meciului a fost Iulia Puşcaşu, cu 7 goluri (zece aruncări), care a fost asistată cu succes de pivoţii Oana Manea 6 (7) şi Ionela Stanca 6 (8). Celelalte goluri ale României au fost înscrise de Ada Nechita 4 (7), Melinda Geiger 3 (3), Clara Vădineanu 3 (4), Narcisa Lecuşanu 2 (2), Cristina Neagu 2 (4) şi Carmen Amariei 1 (1). În poarta României Florentina Stanciu şi Paula Ungureanu au evoluat câte 30 de minute fiecare. Ambele au avut de apărat câte 21 de aruncări. Prima a parat 9 mingi, cealaltă 11.

Handbalistele au ţinut să transmită ieri un mesaj de încurajare fotbaliştilor de la Unirea Urziceni. „Mult succes la Sttugart! Să jucaţi la fel de bine ca până acum şi să vă calificaţi în primăvara Champions League!".

Sistemul de calificare

Meciul de astăzi, pe care România îl va susţine în faţa Norvegiei, este foarte important pentru parcursul viitor al echipei. Aceasta deoarece grupa principală II va fi compusă din primele trei clasate din grupele C şi D. Care îşi păstrează punctele acumulate împotriva fostelor colege de serie.

Concret, din grupa C calificatele sunt România, Norvegia şi Ungaria. Dacă România va învinge astăzi Norvegia, atunci va intra în grupa principală cu 4 puncte (se adaugă şi succesul contra Ungariei, scor 31-25) şi se va instala deja pe primul loc.

Norvegia ne atacă cu două gemene

Kristine şi Katrine Lunde reprezintă atracţia specialiştilor în tabăra Norvegiei, adversara României de astăzi la Mondialele din China.

image

Echipa naţională de handbal feminin a României va întâlni, astăzi, Norvegia, ultima formaţie din Grupa C a Campionatelor Mondiale din China. Scandinavele, care ocupă în prezent locul doi în clasamentul grupei, sunt principalele adversare ale tricolorelor. Ultima întâlnire dintre cele două formaţii a avut loc la sfârşitul lunii septembrie, în Cupa Mondială, când româncele au câştigat competiţia, învingându-le pe nordice în finală, la un punct distanţă.

Vedetele grupării nordice sunt gemenele Kristine şi Katrine Lunde. În timp ce prima este conducătoarea de joc a naţionalei, sora sa apără buturile echipei sale, fiind desemnată cel mai bun portar al Campionatelor Europene din Macedonia. Gemenele activează la formaţia daneză Viborg, fiind colege cu românca Cristina Vărzaru. Împreună au cucerit, în sezonul ce tocmai a trecut, trofeul Ligii Campionilor.

La nivel de naţională, surorile Lunde au obţinut de trei ori titlul european, precum şi aurul la Jocurile Olimpice de la Beijing. Kristine a răspuns prezent de 163 de ori, în aceste meciuri ea marcând nu mai puţin de 414 goluri.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite