"Infantili"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Tadici, antrenorul naţionalei de handbal feminin, a ţinut să le răspundă Marianei Târcă şi lui Vasile Stângă, care i-au reproşat selecţia proastă la turneul final Locul 4

Gheorghe Tadici, antrenorul naţionalei de handbal feminin, a ţinut să le răspundă Marianei Târcă şi lui Vasile Stângă, care i-au reproşat selecţia proastă la turneul final

Locul 4 la Mondialul din Franţa, dar mai ales pierderea medaliei de bronz în faţa Germaniei au încins spiritele în handbalul feminin. Vasile Stângă şi Mariana Târcă au acuzat selecţia greşită, concepţia eronată de joc sau modul în care fetele au fost motivate. Ieri, selecţionerul Tadici (foto) a replicat într-un interviu tot pentru "Adevărul".

Adevărul - Cum apreciaţi evoluţia României?

Gheorghe Tadici: - Regretăm enorm ratarea bronzului care s-a pierdut în ultimele 30 de secunde. Oboseala şi-a spus cuvântul. Am avut 10 jocuri în 14 zile. Păi, din minutul 54 fetele erau numai cu ochii pe tabelă. De fapt, unele nici nu mai vedeau tabela din cauza oboselii...

- Mai mulţi antrenori români v-au acuzat că aţi făcut o selecţie proastă...

- Vreau să se ştie un aspect. A existat o şedinţă cu toţi antrenorii din Liga Naţională, şedinţă la care au mai participat domnul Gaţu (preşedinte FRH) şi domnul Drăgănescu (director tehnic FRH), unde s-a discutat despre jucătoarele pasibile de a fi selecţionate.

De la respectiva consfătuire au lipsit trei antrenori, printre care şi Mariana Târcă. Eu sunt deschis la sugestii, dar să fie făcute în timp util. Observaţiile de acum sunt infantile, iar cei care le emit sunt infantili. În ceea ce o priveşte pe Mariana Târcă, ea este mai deşteaptă, dar numai după ce se consumă un eveniment sportiv.

- Să le luăm pe rând, Carmen Amariei...

- Păi, Amariei a fost suspendată de club, nu de către Tadici. Nu a jucat toată toamna. Ea este obişnuită ca peste tot pe unde merge să ia bani şi să plece, dar la Cluj i s-a înfundat. Pe la fiecare club pe unde a jucat a plecat cu tinichele. Păi, Jolidon i-a dat 120.000 de euro anual, cum să-i dea drumul? Poziţia celor de acolo a fost corectă.

- Simona Gogârlă...

- Din 12 antrenori care au participat la respectiva consfătuire, nimeni nu i-a dat vreun vot. Nici preşedintele FRH şi nici directorul tehnic. Din motive biologice, ea nu mai poate. În plus, Simona era doar o jumătate de jucătoare deoarece face doar faza de atac, nu şi faza de apărare.

- Roxana Gatzel...

- Recunosc că am făcut o greşeală atunci când au luat-o în Franţa, dar am fost mai mult influenţat. A fost şi părerea lui Drăgănescu. Ea a jucat două meciuri în campionat şi trei în Liga Campionilor şi am crezut că o să reziste. Dar, când am introdus-o în două jocuri grele, nu a făcut faţă.

- Ce o să fie la Olimpiadă?

- În primul rând, la Beijing nu va mai fi lotul din Franţa. O să fie schimbări. În al doilea rând, o să fie un rezultat excepţional dacă intrăm între primele patru formaţii. Şi pentru mine ar fi un succes mai ales că, după Olimpiadă, îmi expiră contractul. Mă pot lăuda şi eu că în trei ani pe banca naţionalei, sau cât oi fi stat, am luat un argint şi am terminat de alte două ori între primele patru echipe din lume.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite