Incredibil: Raikkonen este campion mondial!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finlandezul a câştigat MP al Braziliei şi a acumulat 110 puncte în timp ce rivalii săi, Hamilton şi Alonso, care au terminat pe locul trei, respectiv şapte, au adunat doar 109

Finlandezul a câştigat MP al Braziliei şi a acumulat 110 puncte în timp ce rivalii săi, Hamilton şi Alonso, care au terminat pe locul trei, respectiv şapte, au adunat doar 109 puncte

Înaintea cursei de la Interlagos, Raikkonen se afla pe poziţia a treia în clasamentul piloţilor, cu 100 de puncte, fiind devansat de Fernando Alonso, 103 puncte şi Lewis Hamilton, 107 puncte.

Finlandezul avea cele mai mici şanse de a deveni campion mondial. Dar, ceea ce părea imposibil a devenit posibil. Raikkonen a câştigat cursa din Brazilia, a şasea a sezonului, şi a acumulat 110 puncte.

Alonso a fost mai tot timpul în spatele maşinilor Ferrari, astfel că fost nevoit să se mulţumescă cu locul trei, ceea ce i-a adus şase puncte. În schimb, ghinionistul zilei a fost britanicul Lewis Hamilton.

El a avut probleme la cutia de viteze încă de la start, astfel că a înregistrat frecvente căderi în cursă, iar la un moment dat a ajuns chiar şi pe locul 18. În cele din urmă a terminat al şaptelea, dar cele două puncte câştigate nu i-au fost de ajuns pentru a deveni campion mondial.

"Tot timpul am crezut că ne putem reveni după acel început nefast de sezon. Dar, treptat am redus distanţa faţă de piloţii McLaren. Massa a luptat foarte bine pentru echipă, mi-a fost de ajutor chiar şi în Brazilia. Sincer, în ultimele tururi de pistă nu m-am gândit că sunt campion pentru că cineva putea intra la boxe ceea ce i-ar fi permis lui Hamilton să avanseze. Abia de acum încolo mă voi bucura pentru acest titlu", a precizat finlandezul, care a devenit campion mondial pentru prima oară în carieră.

Finlandezul a fost pilotul lui McLaren!

Kimi Raikkonen a intrat în Formula 1 în anul 2001, când a pilotat pentru echipa Sauber. Dar, din următorul sezon s-a tranferat la McLaren unde a stat până la începutul acestui sezon, când a trecut în curtea celor de la Ferrari.

Perioada petrecută la McLaren a fost una ghinionistă pentru finlandez, care nu a reuşit să câştige niciun titlu, de două ori terminând pe poziţia a doua. Interesant este faptul că în anul 2005, Raikkonen a adunat mai multe victorii decât în acest sezon, şapte, dar şi mai multe puncte 112, însă a încheiat în spatele spaniolu lui Alonso.

Clasament cursă

1. Kimi Raikkonen (Finlanda) Ferrari 1:28:15.270

2. Felipe Massa (Brazilia) Ferrari +1.493

3. Fernando Alonso (Spania) McLaren +57.019

4. Nico Rosberg (Germania) Williams +1:02.848

5. Robert Kubica (Polonia) BMW +1:10.957

6. Nick Heidfeld (Germania) BMW +1:11.317

7. Lewis Hamilton (Marea Britanie) McLaren +1 tur

8. David Coulthard (Marea Britanie) Red Bull +1 tur

Clasament piloţi

  • Kimi Raikkonen Finlanda 110 p
  • Lewis Hamilton Marea Britanie 109 p
  • Fernando Alonso Spania 109 p
  • Felipe Massa Brazilia 94 p
  • Nick Heidfeld Germania 61 p

Clasament constructori

1. Ferrari 204 p

2. BMW 101 p

3. Renault 21 p

4. Williams 33 p

5. Red Bull 24 p

* Din ierarhia constructorilor a fost exclusă McLaren, acuzată şi dovedită de fapte de spionaj împotriva celor de la Ferrari

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite