Începe hocheiul de cinci stele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia cu numărul 72 a Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă debutează astăzi în Canada.Cele mai bune 16 selecţionate din lume vor încinge gheaţa timp de 17 zile în oraşele canadiene

Ediţia cu numărul 72 a Campionatului Mondial de hochei pe gheaţă debutează astăzi în Canada.Cele mai bune 16 selecţionate din lume vor încinge gheaţa timp de 17 zile în oraşele canadiene Ottawa şi Halifax. Ţara-gazdă este deţinătoarea trofeului şi are prima şansă la casele de pariuri să-şi păstreze supremaţia mondială în faţa propriilor suporteri. Competiţia este transmisă în România de postul Sport 1.

Este prima oară în istoria hocheiului când Canada găzduieşte o ediţie a Campionatului Mondial. Deşi este cea mai galonată selecţionată, cu 24 de medalii au aur, statul nord-american a trebuit să aştepte 88 de ani pentru a găzdui competiţia supremă a sportului pe care l-a inventat. La startul competiţiei sunt prezente 16 echipe dintre care Franţa şi Slovenia sunt proaspăt promovate în prima grupă valorică.

Este prima oară în ultimii 62 de ani, când Campionatul Mondial este organizat în afara Europei. Federaţia internaţională de hochei a dorit să celebreze 100 de ani de la înfiinţare acordând turneul final patriei unde acest sport este o religie. Cele două arene care vor găzdui meciurile turneului sunt Halifax Metro Center (11.000 locuri) şi Colisee Pepsi (15.750).

Mondialul canadian reprezintă şi un turenu de calificare la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2010, de la Vancouver. Primele nouă echipe din clasamentul Federaţiei Internaţionale de Hochei alcătuit după încheierea CM vor obţine automat calificarea la JO.

Canada şi Rusia, mari favorite

Campioana Mondială, Canada, este creditată cu prima şansă la casele de pariuri cu o cotă de 2.40, în timp ce, cealaltă mare forţă a hocheiului mondial, Rusia, are o cotă de 4.00. Singurele echipe care par capabile să încurce planurile celor două mari puteri sunt Suedia, Republica Cehă şi Statele Unite, toate având o cotă de 9.00 la câştigarea competiţiei. Partidele de la acest turneu final vor fi transmise în România de postul de televiziune Sport 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite