Începe Turneul Campionilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi şi până pe 18 noiembrie, cei mai buni opt jucători de tenis se vor lupta la Shanghai pentru a-şi trece în cont ceva mai mult de un milion de dolari. Elveţianul Roger Federer este

De astăzi şi până pe 18 noiembrie, cei mai buni opt jucători de tenis se vor lupta la Shanghai pentru a-şi trece în cont ceva mai mult de un milion de dolari. Elveţianul Roger Federer este principalul favorit al întrecerii.

Ca şi la precedentele ediţii, toţi ochii vor fi aţintiţi asupra elveţianului Federer. Acesta s-a impus în Turneul Campionilor în 2003, 2004 şi 2006, iar în 2005 a fost învins de către argentinianul Nalbandian în finală.

În aceste condiţii, nu este de mirare că elveţianul este considerat principal favorit şi în acest an, având o cotă de 1.30. El este urmat de către spaniolul Rafael Nadal şi de sârbul Novak Djokovic, ambii primind o cotă de 3.85. Dar surpriza ar putea veni de la francezul Richard Gasquet, calificat în premieră la competiţia găzduită, în acest an, de China.

"Acum doua săptămâni nu mă gândeam că o să ajung la Turneul Campionilor. Este un lucru extraordinar. Acum doi-trei ani mă uitam la astfel de meciuri la televizor şi îmi spuneam cât de greu trebuie să fie să ajungi acolo. Însă am reuşit să ajung printre cei mai buni", a declarat francezul de doar 21 de ani.

Ultimul jucător din Franţa care a reuşit să ajungă la Turneul Campionilor se numeşte Sebastien Grosjean, el pierzând finala în faţa australianului Lleyton Hewitt acum şase ani. În altă ordine de idei, fiecare jucător participant la Shanghai a primit o statuie "Terracotta Warrior" în mărime naturală pentru a celebra acest turneu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite