Începătorul Leonardo, noul antrenor Inter Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inter Milano urmează să-l anunţe vineri pe brazilianul Leonardo (43 de ani) ca înlocuitor al lui Rafael Benitez în postul de antrenor, în pofida lipsei sale de experienţă şi a unei apartenenţe de lungă durată la marele rival, AC Milan, ca jucător, apoi ca antrenor, la primul său sezon, în 2009-2010 (locul 3 la final).

Pentru Renaşterea Interului, preşedintele Massimo Moratti şi-a pus nădejdea în neexperimentatul Leonardo, mai degrabă decât în Walter Zenga, care avea ştampila clubului (a apărat 13 ani buturile nerazzurri) sau Luciano Spaletti, noul campion al Rusiei, pe care Zenit Sankt Petersburg nu vrea să-l lase să plece, potrivit Agerpres.

Cei 12 ani petrecuţi la AC Milan, 4 ca jucător, şapte în staff-ul administrativ şi unul ca antrenor, nu l-au determinat pe Moratti să-l respingă, preşedintele interist fiind fermecat de personalitatea lui Leonardo, care are meritul de a fi rezistat caracterului lui Silvio Berlusconi, primul ministru, dar şi proprietarul lui AC Milan, deloc stăpânit când era vorba să-l critice în public.

Leonardo l-a caracterizat, la plecare, cel mai bine, se pare, pe Berlusconi, comparându-l cu Narcis: "Tot ce nu-i seamănă, nu-i place".

Poliglotul brazilian (pe lângă portugheză, vorbeşte japoneză, franceză, engleză şi italiană), adept al jocului ofensiv, nu vine la o echipă în criză profundă, dar va trebui, totuşi, să redreseze un colectiv care a pierdut deja 7 meciuri în acest sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite