Ilie Năstase: „Djokovici e ca mine!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nasty îl laudă pe Novak Djokovici pentru seria senzaţională de 32 de victorii consecutive în 2011. Primul lider din istoria clasamentului ATP consideră că sârbul se aseamănă cu el ca mentalitate de joc şi comportament pe teren.

Sârbul Novak Djokovici tocmai a câştigat finala turneului de la Madrid, patronat de Ion Ţiriac, după ce l-a învins în finală pe Rafael Nadal, favoritul publicului.

Ce părere aveţi despre acest debut de sezon fantastic al lui Djokovici?

Pentru lumea tenisului este foarte bine ceea ce face el, deoarece creează mult interes din partea publicului. Să îl baţi pe Nadal pe zgură chiar la el acasă reprezintă un lucru pe care probabil mulţi erau curioşi să vadă când se va întâmpla.

Credeţi că poate ajunge la 50 sau 100 de victorii la rând?

E foarte greu, dacă nu chiar imposibil. Depinzi foarte mult de forma de moment şi trebuie să ai noroc să nu apară vreo accidentare între timp. În plus, Djokovici şi alţi jucători de top îşi propun mai degrabă alte obiective, gen un titlu de Mare Şlem sau clasarea pe primul loc ATP.

Dumneavoastră vă aduceţi aminte câte succese la rând aţi avut?

Nu ţineam minte nici atunci la vremea mea. Chiar nu stăteam să îmi bifez în vreun carneţel fiecare victorie. De altfel, cred că nici Djokovici nu ar face mare caz de asta dacă nu ar exista tam-tam-ul creat de presă şi de fani.

Îl vedeţi favorit în acest context la Roland Garros?

Nu, Nadal are în continuare cele mai mari şanse la titlu deoarece ştie mai bine jocul pe zgură şi e deja obişnuit cu presiunea în fazele superioare la Paris.

Multă lume îl critică pe Djokovici că se comportă uneori ca un bufon.

Eeh, Nole e puţin ca mine şi tocmai de aceea îmi place stilul lui. Faptul că face caterincă pe teren  şi că poate juca tenis cu zâmbetul pe buze obţinând rezultate în acelaşi timp este un lucru pe care nu pot decât să îl aplaud.

Nole, lider duminică?

- Sezonul de excepţie al lui Novak Djokovic (va face 24 de ani la 22 mai) s-ar putea concretiza, duminică, în ocuparea primului loc în clasamentul ATP. Condiţia este ca sârbul să câştige titlul la Roma, iar Nadal să nu treacă de sferturi.

- Djokovici a obţinut a 32-a victorie din tot atâtea meciuri disputate în 2011. El este la doar 10 succese de cel mai bun start din istorie, record stabilit de John McEnroe, în 1984. Atunci, seria americanului s-a oprit în finală la Roland Garros.

- Djokovici e primul jucător din istorie care l-a învins de 10 ori pe Nadal.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite