Ilie Năstase: "Mă dedic familiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-preşedintele Federaţiei Române de Tenis rămâne consecvent deciziei de a demisiona, şi spune că se va dedica de acum celor dragi şi afacerilor. În urmă cu două zile, Ilie Năstase

Ex-preşedintele Federaţiei Române de Tenis rămâne consecvent deciziei de a demisiona, şi spune că se va dedica de acum celor dragi şi afacerilor.

În urmă cu două zile, Ilie Năstase şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedintele al Federaţiei Române de Tenis. Chiar dacă ieri părea mai liniştit, Năstase a spus că deciza sa este irevocabilă şi că nimeni şi nimic nu-l pot determina să revină.

- Veţi fi interimar până se va alege un nou preşedinte?


- Este o decizie pe care trebuie să o ia ANS-ul. Este mai greu ca eu să fiu interimar atât timp cât mi-am prezentat demisia. Eu o să încerc să-i determin pe sponsori să nu se retragă de la FRT. Ştiu că sunt contracte de aproximativ 1.000.000 de euro, iar cel mai important este cel cu Gaz de France, în valoare de 450.000 de euro.

- Există vreo şansă să vă răzgândiţi?

- Rămâne cum am stabilit. I-am spus şi domnului Băsescu că regret, dar asta este decizia mea.

- Cât de greu a cântărit cuvântul soţiei în această problemă?


- Nu ştiu dacă se poate pune problema aşa pentru că eu mă consult cu Amalia şi în afaceri şi cum să ne educăm copiii, ce mâncăm, ce diete ţinem... Mi se pare deplasat să se spună că ea conduce FRT, aşa cum am mai auzit.

- Ce veţi face în continuare?


- Voi avea mai mult timp pentru fetiţele mele, pentru soţie şi pentru afaceri.


- Este posibil să vă vedem iar în politică?


- Nu mă interesează. Nu candidez la nimic, nici la primărie şi nici la preşedinţie. Eu sunt om de sport.

- Totuşi, ce v-a determinat să vă prezentaţi demisia?


- Din cauza infractorilor de la clubul Voinţa.

De ce sunt oamenii aşa de răi? Ce, nu se poate să compari actele de la Voinţa cu actele pe care le am şi astfel să iasă dreptatea?

Să se vadă care sunt actele deţinute de două persoane...Apoi, a fost acel scandal cu banii pentru organizarea Cupei Davis, care a pornit de la o tâmpenie. Hărădău a făcut greşeala că a declarat că s-au cheltuit 450.000 de euro, dar din aceşti bani 250.000 erau sponsorizare. O să se facă decontul, iar banii necheltuiţi o să se întorcă la organismele care i-au dat.

Octavian Belu îl vrea interimar

Chiar dacă a renunţat la funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Năstase nu poate spune că a scăpat de problemele de managament. "O asemenea situaţie s-a mai întâmplat şi la alte federaţii, iar preşedintele trebuie să asigure interimatul până la noi alegeri.

Atunci va trebui inclusă în statut şi o prevedere privind cine preia perogativele preşedintelui atunci când acesta renunţă la funcţie", a spus preşedintele ANS, Octavian Belu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite